29 / 03 / 2024

Samsun Yakakent'e arıtma tesisi müjdesi!

Samsun Yakakent'e arıtma tesisi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 sene önce kendilerinden Yakakent için Atık Su Arıtma Tesisi istendiğini anımsatarak, “En geç önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde Yakakent’in bir damla atık suyu denize gitmeyecek” dedi.




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakakent ilçesinde 24 ayda yapımı tamamlanan ve halkın kullanımına sunulan hizmetlerin toplu açılış töreninde konuştu.

Yakakent’de vermiş oldukları sözleri adım adım yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “2 sene önce bizden ilçeye bir atık su arıtma tesisi kazandırmamızı istemişlerdi. Geçen süre içerisinde bu işin ihalesini yaptık. Şu anda müteahhitimiz işe başladı. En geç önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde Yakakent’in bir damla atık suyu denize gitmeyecek. Yakakentimiz bir sahil ilçesine yakışır, denizi kirli olmayan, çocukların, misafirlerin çekinmeden denize girebilecekleri bir yer olacak.” Dedi.

Başkan Yılmaz; “Geçtiğimiz 25 aylık süre içerisinde Yakakentimizde bugüne kadar yapılandan daha farklı beton yollar, sıcak karışım yollar yaptık. Bu yapılanlara yaklaşık 10 milyon lira para harcadık. Yani senede 5 milyon liralık bir kaynak ayırıp Yakakentimizin çehresini, köylerimizin çehresini değiştirmeye dönük çabalar içerisindeyiz. Yine bu süre içerisinde köylerimizdeki kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları için 2.5 milyon lira harcama yapmışız. Bütün bunlar bizim insanımıza analarının ak sütü gibi helal olsun. Daha fazla çalışıp daha güzel işler yapacağız.” Diye konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön