28 / 03 / 2024

Samsun'da 'Amazon Köyü' kurulacak!

Samsun'da 'Amazon Köyü' kurulacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Batı Park'ta 50 bin metrekarelik alan üzerine "Amazon Köyü" kuracaklarını bildirdi



Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 825 bin metrekarelik Batı Park rekreasyon alanı içinde oluşturulan Amazon Adası'nın bir bölümünü "Amazon Köyü" olarak düzenleyeceklerini ifade ederek, hazırlanan proje kapsamında "Amazon" olarak adlandırılan kadın savaşçıların yaşadığı dönemin canlandırılacağını söyledi.

Yusuf Ziya Yılmaz, "Batı Park'ta 50 bin metrekarelik alan üzerine Amazon Köyü kurmak için çalışma başlattık. Yaklaşık 3 yıldır da bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan proje kapsamında burada bir Amazon adası ve kanalı oluşturduk. Bu alanda bir de köy oluşturmak istedik. Şu anda amazonların barındıkları çadır ve barınakların yapımını sürdürüyoruz. Köy tamamlandığında hem eğitim, hem de turizm amaçlı kullanılacak. Buraya gelenler çağlar öncesine giderek bir anlamda Amazonların yaşadığı dönemi gözlemleme imkanı bulacak" dedi.

Köyde, kadın savaşçıların kullandıkları ok, yay, giysi ve diğer aletlerin örneklerinin yer alacağını dile getiren Yılmaz, "Tarihi yaşatmak istiyoruz. Geçmişle günümüz arasında köprü olmasını istiyoruz. Bütün dünyada ilgi çeken Amazonların yaşayışları ve kültürleri bilinsin istiyoruz" diye konuştu.

-AMAZONLAR-
Efsanevi kadın savaşçılar olarak bilinen ve Thermedon Çayı yöresinde kurdukları Themiskyra kentinde yaşadığı belirtilen Amazonlar, Eflatun ve Socrates'in eserleri ile Homeros'un İlyada'sında da geçiyor. Daha iyi ok atabilmek için sağ göğüslerini kestikleri çeşitli kaynaklarda rivayet edilen, Hitit tabletleri ile birçok efsanede adı geçen Amazonlar, Samsun ve yöresinin tarihi ve kültürel değerlerinden kabul ediliyor. Amazonlar adına her yıl Terme ilçesinde festival düzenleniyor.
AA


Geri Dön