19 / 04 / 2024

Samsun'da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

Samsun'da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

Samsun'da eski Konak Sineması'nın yıkıldığı alanda inşaatı devam eden binada yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı olmadan açılan EVKUR mağazası, İlkadım Belediyesi tarafından mühürlendi...



EVKUR'un Samsun'da inşaatı devam eden binada ruhsatsız açtığı mağaza mühürlendi. Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Bırakın mühürlemeyi mağazanın önündeki sokak işgaline bile ses çıkaran yok. İnanılır gibi değil" dedi.

Samsun Gazetesi'nden Gülsüm Atik'in haberine göre; Samsun'da eski Konak Sineması'nın yıkıldığı alanda inşaat devam etmesine rağmen yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı bulunmadan açılışı yapılan EVKUR mağazası, belediye tarafından dün mühürlenmedi. Firmanın sözde 'güvenlik' gerekçesiyle yapıldığını ileri sürdüğü kompozit cephe ise, firmanın kendi elemanlarınca söküldü.

İNANILIR GİBİ DEĞİL

Eski Konak Sineması'nın  yıkıldığı alanda  inşaatı bitmemesine ve  yapı kullanma izni olmadan, ruhsatsız olarak açıldığı belirlenmesine rağmen EVKUR mağazasıyla ilgili, İlkadım Belediyesi'nin sessizliği sürüyor. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, ruhsatsız olarak  açılan mağazanın dün itibariyle de mühürlenmediğini belirtti. Memişoğlu, "Ruhsatsız işyerinin bu da yetmiyormuş gibi ürünleri mağazanın önündeki kaldırımda sergilenmeye devam ediliyor. Dükkanın önü işgal edilmiş, halkın sokağı işgal edilmiş ama mağaza ürünlerinin satışını yapmaya devam ediyor. Bu duruma artık ne demek lazım bilmiyorum. Belediyenin sessizliği inanılır gibi değil" diye konuştu.

Samsun da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

İŞGALİYE DEVAM EDİYOR

Mağazanın sözde inşaat güvenliği için yaptığını ileri sürdüğü ancak daha sonra kompozitle kaplanarak, adeta bir cephe çalışmasına dönüşen ve caddenin büyük bir bölümünü kaplayan çıkmanın ise dün itibariyle sökülmesi dikkat çekti. Mağazadaki çıkmanın belediye ekipleri tarafından değil, firmanın kendi elemanlarınca söküldüğü belirtildi.

Başkan Memişoğlu, "Buradaki asıl  konu, cephe kaplaması çalışması değil. Bu kadar olan biten arasında onun bir önemi de yok. Burada önemli olan, iskansız bir yere işyeri açılması, üstüne üstlük sokak işgaline devam edilmesi. Sokak işgalinde ihtara dahi gerek yok ki. Belediyenin 'kaldır' demesi yeterli. Kaldırmazsa gariban sokak satıcılarına yaptıkları gibi toplayıp bir kamyona yükleyerek belediyenin deposuna götürebilirler.  Bunu bari neden yapmazlar anlamak mümkün değil" dedi.

Samsun'da tahliye edilen 9 katlı bina 30 santimetre yan yattı!


Geri Dön