26 / 04 / 2024

Samsun'da Hukuk Fakültesi inşası yapılacak!

Samsun'da Hukuk Fakültesi inşası yapılacak!

85 yaşındaki diş hekimi Mustafa Kemal Güneşdoğdu, 3 milyon liralık birikimini Samsun'da hukuk fakültesi kampusunun inşası için bağışladı



Samsun'da 85 yaşındaki diş hekimi Mustafa Kemal Güneşdoğdu, yaşamı boyunca biriktirdiği 3 milyon lirayı Hukuk Fakültesi kampusu için bağışladı. Kendisi de devlet bursuyla okuyan Güneşdoğdu, ayrıca fakülteyi kazanan ilk 40 öğrenciye her yıl burs sözü de verdi. Mustafa Kemal Güneşdoğdu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nce (OMÜ) Çarşamba ilçesine yaptırılmasına karar verilen adını dünyaca ünlü hukuk adamı Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'den alan Hukuk Fakültesi Kampusu'nun inşaat masraflarının karşılanması için yaşamı boyunca biriktirdiği parayı bağışladı. 1950'de, ilk muayenehanesini açarak mesleğe başlayan Güneşdoğdu, hiç evlenmemiş. Yalnız yaşayan Güneşdoğdu, biriktirdiği 3 milyon lirayı eğitim için gözünü bile kırpmadan vermekle kalmadı, bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan fakülteye ilk 40 sırada girecek olan öğrencilere 4 yıl boyunca 200'er lira burs vereceğini de açıkladı. Güneşdoğdu, her yıl yeni öğrencilere burs vermeye devam edeceğini de söyledi.

KENDİSİ DE BURSLA OKUDU
Eğitim gönüllüsü Güneşdoğdu, ilkokulu bitirdikten sonra Çarşamba'dan ayrıldığını, eğitimine devlet bursuyla İstanbul'da devam ettiğini belirterek, kendisinin de yokluk içinde okuduğu için eğitim alanında katkı yapmaya karar verdiğini vurguladı. Zengin ailesinin tüm malvarlığını, Çarşamba'da da etkisi hissedilen 1939'daki Erzincan depreminde kaybettiğini anlatan Güneşdoğdu, "Liseyi de üniversiteyi de devlet bursu ile tamamladım. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni tamamlayıp doğup büyüdüğüm ilçeme döndüm. 60 yıl aralıksız Çarşamba ilçesinde diş hekimliği yaptım. Yokluk içinde okuduğumdan ilçeme eğitim alanında katkıda bulunmak istediğim için tüm paramı bağışladım" dedi.

'TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ EĞİTİMDİR'
Hayırsever işadamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu, hem terörün bitmesi hem de Türkiye'nin hedeflediği çağdaşlaşma seviyesine ulaşabilmesi için gençlere daha iyi şartlarda eğitim sunmanın şart olduğunu da söyledi. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise "Eğitim gönüllümüz Güneşdoğdu'ya teşekkür ediyorum. Bu fakülte bizim ilçemizin gelişiminde büyük rol oynayacak" dedi.
İlhan Demircioğlu/Sabah


Geri Dön