26 / 04 / 2024

Samsun'da park alanına kültür merkezi mi inşa edildi?

Samsun'da park alanına kültür merkezi mi inşa edildi?

Samsun'un Atakum ilçesinde 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi.




Samsun Atakum'da 'bölge parkı' yapılması şartıyla izin verilen alana kültür merkezi inşa edildi. Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre, mahkeme, merkezin inşaat ruhsatını iptal etti. Kültür merkezi alanı için ayrılan alanında da AVM inşaatına başlandı. Mimarlar Odası ise konuyu yargıya taşıdı.

İşte ilginç ‘imar’ olayının hikayesi….

BÖLGE PARKI İÇİN ALINAN ALANA KÜLTÜR MERKEZİ YAPILDI

Samsun’da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz zamanında, DSİ’den ‘bölge parkı’ yapılacağını belirtilerek alınan ve ağaçların bulunduğu denize sıfır olan araziye, kültür merkezi inşa edildi. Mimarlar Odası Şube Başkanlığı da bu durum üzerine konuyu yargıya taşıdı. Yargı süreci sonunda kültür merkezi için alınan inşaat ruhsatı iptal edildi.

Samsun da park alanına kültür merkezi mi inşa edildi?

KÜLTÜR MERKEZİ ALANINA İSE AVM!

Belediye tarafından kültür merkezi olarak ayrılan 10 bin metrekarelik başka bir alana ise alışveriş merkezi yapılması kararı alındı.

BU DA YARGIYA TAŞINDI

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanlığı inşaatı tamamlanma aşamasına gelen AVM binası için de dava açtı. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, imarda yaşanan garipliklere dikkati çekti.

AVM inşaatının bulunduğu yerin 2017 yılı öncesi Atakum imar planlarında kültür alanı olarak ayrıldığını hatırlatan Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, “Revizyon imar planı değişikliği yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi DSİ'nin kent parkı yapılması karşılığında verdiği alana yapıldı. Ama önceki imar planında kültür alanı yapımı devam eden AVM'nin olduğu yerdeydi. Büyükşehir Belediyesi o alana plan notu düşerek ticaret alanına çevirdi. Danıştay'ın vermiş olduğu kararın anlamı kültür alanı AVM'in olduğu yerdir” dedi.

DAVA İDARE MAHKEMESİNDE SÜRÜYOR

2017 Atakum revizyon imar planının iptali için de davaya müdahil olduklarını dile getiren Memişoğlu, “Revizyon imar planında birçok park ve sağlık alanı konut alanına çevrilmiş. Yeşil alan metrekaresi aynı şekilde korunmuş olmasına rağmen nüfusun yoğun olduğu yerlere düşük metrekarelerde yeşil alanlar bırakılmış. Birçok alan rant için kullanılmaya çalışılmış. Kültür sanat etkinlikleri için kullanılması planlanan alanın plan notu değiştirilerek şu anda yapımı devam eden AVM'nin yapılmasına zemin hazırlamış. Bunun iptali için bir vatandaşımızın Büyükşehir ve Atakum Belediyesi'ne açtığı davaya müdahil olduk. Gerekçelerimizi açıklıyoruz. Dava İdare Mahkemesi'nde sürüyor” dedi.


Geri Dön