29 / 03 / 2024

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı yıl sonunda başlayacak. İnşaatın süre ise 650 gün olacak.



 Kurulacak Toybelen Sanayi Sitesi ile Samsun, tüm illere örnek teşkil edecek sanayi dönüşümüne imza atacak. İnşaatına yıl sonunda başlanacak proje, 650 günde tamamlanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan habere göre; Gülsan Sanayi Sitesi’ni şehir merkezi dışına taşımak için 20 yıldır mücadele veren Samsun, tarihinin en büyük dönüşümüne hazırlanıyor. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Toybelen mevkiinde 800 dönümlük arazinin altyapısını sanayi sitesi için hazırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yatırımıyla hayata geçirecek. Yıl sonunda başlayacak inşaat 2022'de tamamlanacak. Sanayi sitesi inşa edildikten sonra Toybelen Sanayi Sitesi adını alacak.

İŞ KOLLARI KÜMELENECEK 

Yıllardır süren süreç ve belirsizliğin artık sona erdiğini vurgulayan Başkan Demir, “Yer konusu halledildi. İhale yapıldı. Yılsonuna doğru inşaat çalışmaları başlayacak. Allah nasip ederse 2 sene sonra bitecek. Orada önceliğimiz Gülsan esnafıdır. Orada kayıtlı olan esnaflarımız belli. Belgesi olup esnaflık faaliyetini sürdüren herkes isterse Toybelen’ den dükkan satın alabilecek. Dükkanı olmayan kimse kalmasın istiyoruz. Şuan formlar hazırlanıyor. Esnaflarımızla yapacağımız görüşmelerin ardından sayı da netlik kazanacak. Elimizde ne kadar dükkan kaldığına bakıp değerlendireceğiz. Yer kalırsa diğer sanayi bölgesindeki esnaflarımıza da kapımızı açabiliriz” şeklinde konuştu. 

Samsun da Toybelen Sanayi Sitesi nin inşaatı için geri sayım başladı!

KÜMELEŞMEYLE DÜZEN GELECEK 

Toybelen Sanayi Sitesi’nde 200 ve 400 metrekare olmak üzere bin 526 dükkan inşa edileceğini belirten Başkan Demir, “Yerleşim düzeniyle ilgili TOKİ’ye ayarlamalar yaptırıyoruz. Faaliyet alanlarına ve iş kollarına göre bloklara yerleşecekler. Hırdavatçılar, mobilyacılar, oto tamircileri, yedek parçacılar, alım satımcılar kümelenecek. Şuan bin metrekareden fazla alanda faaliyet gösterenler içinde ayrı bir çalışma yapacağız.  Yeni siteyi büyütmeyi düşünmüyoruz. Çok özel bir yer. Projesi çok güzel, altyapısı mükemmel. Otopark ve sosyal alanlarıyla adeta yaşam alanı olacak” dedi.

Samsun'da 900 yataklı şehir hastanesinin yer teslimi yapıldı!


Geri Dön