27 / 04 / 2024

Samsun'daki Kızlar Adası keşfedilmeyi bekliyor!

Samsun'daki Kızlar Adası keşfedilmeyi bekliyor!

Samsun'un Terme İlçesi'nde, tarihte kadın savaşçı amazonların yaşadıkları rivayet edilen bölgede, Simenit Gölü'ndeki ' Kızlar Adası ' çevresinde su altında bulunan tarihi kent keşfedilmeyi bekliyor.



Samsun'un Terme İlçesi'nde, tarihte kadın savaşçı amazonların yaşadıkları rivayet edilen bölgede, Simenit Gölü'ndeki 'Kızlar Adası' çevresinde su altında bulunan tarihi kent keşfedilmeyi bekliyor. 7 yıl önce Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 dalgıcın bölgede çalışma yaptığı, ancak göl zeminindeki balçık tabakanın kalınlığı nedeniyle çalışmanın yarıda kaldığı belirtildi.


Rahat ok atmak için kçük yaştayken bir göğüslerini kestikleri rivayet edilen Amazon kadın savaşçılarının izini sürmek için kentte yeni projeler başlatıldı. Terme İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Şenol Kul, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nden tekrar yardım isteyeceklerini duyurdu. Başkan Kul, Milattan Önce 8'nci yüzyılda Homeros'un yazdığı İlyada'da bu bölgede Amazonların bulunduğunun belirtildiğini, yine Herodot tarihinde de bu bilgilerin mevcut olduğunu dile getirdi.


Taraf


Geri Dön