24 / 04 / 2024

Samsun'un ilk apartman mahallesi dökülüyor!

Samsun'un ilk apartman mahallesi dökülüyor!

Samsun'da, İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan ve gecekondudan apartman yerleşim sistemine geçişin ilk örneklerinden biri olan Meskenler, boş ve harap görüntüsüyle adeta hayalet bir kasabayı andırıyor...



Samsun'da, İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan ve gecekondudan apartman yerleşim sistemine geçişin ilk örneklerinden biri olan Meskenler, boş ve harap görüntüsüyle adeta hayalet bir kasabayı andırıyor.


Samsun'un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi sınırları içerisinde, Karadeniz Caddesi ile Piri Reis Caddesi arasında kalan ve Meskenler olarak tabir edilen yerleşim yerinde birçok apartman yıllara meydan okuyan görüntüsüyle hem mesken sahiplerini hem de yoldan geçenleri düşündürüyor. Harabeye dönmüş görüntüleriyle, birçok katının boş ve duvarlarının ise dökük ve çatlak olduğu dikkat çekilen apartmanlar, zamana direnerek ayakta kalma mücadelesi veriyor. 


Daire sahiplerinin yanı sıra mahalle halkının da binaların harap görüntüsü sebebiyle oluşan dökük manzaradan rahatsız olduğunu ve çözüm beklediğini söyleyen Adalet Mahallesi Muhtarı Kadir Durgut, "Bu eski binaların bulunduğu alanlar için belirlenen kat istihkakı bazısında 5, bazısında da 10. Müteahhitler ise 5 ya da 10 kat için buraya yanaşmıyor. Hâlbuki hemen yanı başımızda bu sınırlamaya dâhil olmayan mahalleler ve binalar var. Maalesef estetik açıdan çok çirkin bir görüntümüz var. Ve bu konuda çaresiziz." diye konuştu. 


Bugüne kadar birçok defa konuyla ilgili müracaatlarda bulunduklarını söyleyen Muhtar Kadir Durgut, "Bu rahatsız edici durumdan, ilgililere yaptığımız müracaatlarla kurtulmaya çalıştık. Çözüm yollarını denedik. Ama halen daha müspet bir netice alamadık. Kentsel dönüşümden bahsediliyor. En azından burası için kat sayısının artırılması sağlanabilir. Müteahhitlerin önü açılabilir. Mesele sadece estetikten ibaret de değil. Miadını doldurmuş bu yapıların sağlıklı olduğunu iddia etmek çok güç. Hayati risk açısından ne derece sağlam kaldıkları da ayrıca bir muamma. Yetkililerin bu durumu dikkate almalarını bekliyoruz." dedi.


Ayrıntılı Haber 


Geri Dön