28 / 03 / 2024

Kaputaş Plajı'na beton mu dökülüyor?

Kaputaş Plajı'na beton mu dökülüyor?

Antalya Kaş'ın bölgesine yer alan Kaputaş Plajı'na kepçe girdi. Kaş Belediyesi Başkanı Kocaer "beton dökülüyor" iddialarını yanıtladı. Kocaer "Bir gram beton dökmedik. 20 tonluk foseptik tankeri gömdük" dedi.



Antalya'nın Kaputaş Plajı yine gündemde. Sosyal medyada "Kaş'ta dünyaca ünlü ve koruma altındaki Kaputaş plajında inşaat çalışması var. İşletme yapma amacıyla kepçe indirilmiş, beton dökülüyor" iddiası yer aldı.


Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, Kaş Belediyesi Başkanı Halil Kocaer, konuya ilişkin açıklama yaptı. "Bir gram beton dökmedik. 20 tonluk foseptik tankeri gömdük" diyen Başkan Kocaer, "13 tonluk foseptik tanker yetmiyordu. Bugün 20 tonluk fiberden yapılmış, yine sızdırmaz yeni bir tanker gömdük. Bunu yapabilmek için de belediye kepçesi plaja indi. Gömme işlemini bitirdi ve birazdan çıkacak. 1 gram beton dökmedik. Vatandaşımız kepçeyi görünce endişelenmiş olmalı ama endişelenmelerine gerek yok" ifadelerini kullandı. 

 

Kocaer, büfe yerinin genişleyip genişlemeyeceği sorusunu da yanıtladı. Kocaer, "Hayır, biz tüm işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün bize verdiği projeye göre yapıyoruz. Bu projede büfe büyüklüğü 6 metrekare. Bir de iki olan tuvalet sayısını üçe çıkaracağız. Halihazırda pimapenden yapılan iki tuvaleti kaldıracağız. Tuvaletleri aşağıya çınar ağaçlarının arasına alacağız. Ahşapta üç tane tuvalet yapacağız." dedi.


Geri Dön