17 / 04 / 2024

Sanal ofislere ilgi giderek artıyor!

Sanal ofislere ilgi giderek artıyor!

Teknoloji dünyasının sunduğu avantajlardan ofisler de payını aldı.Sayıları giderek artan sanal ofis firmaları, iş dünyasını büro, kırtasiye ve sekreterlik masraflarından kurtarıyor...



Para Dergisi'nden Ayşegül Küçükkurt'un haberine göre; bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde iş insanları, her zaman ulaşılabilir ve her yerden çalışabilir hale geldi. Mobil yaşam biçimi kendi ihtiyaçlarım doğurdu; dahası kendi avantajlarmı yarattı. Geçmişte iş kurmanın ilk adımı bir ofis tutmak iken, artık iş kurmak ya da işini büyütmek isteyen şirketlerin özel bir ofis tutmasına gerek yok. Son yıllarda sanal ofis denilen uygulama gelişen talep doğrultusunda büyük bir hızla yayılıyor. Sanal ofislerde ihtiyaca göre kontratlar yapılabiliyor. İsteyen sabit bir oda, isteyen toplantı odası hizmeti alabiliyor. Özellikle küçük işletmeler sanal ofisleri, pahalı kiralara bağlı kalmamak, resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmekten kurtulmak ve böylece kendi işlerine odaklanmak için tercih ediyor.

 

FİYATLAR 20 TL'DEN BAŞLIYOR
Sanal ofislerde fiyatlar oldukça uygun. Başlangıç fiyatları kullanım biçimlerine göre, 20 TL’den başlayıp 99 dolara kadar çıkıyor. Seçilen paketlere göre, sunulan imkanlar ve hizmetler artıyor. Premium paketler seçildiğinde, normal ofislerde bile bulunmayan birçok hizmetten yararlanılıyor. Bunlar arasında çağrıları 7/24 cevaplayacak, İngilizce bilen, yoğun telefon trafiğini yöneterek sizi temsil sorunundan kurtaran sanal sekreterlik hizmetleri özellikle dikkat çekiyor.

 

Sanal ofis hizmetinden yaralanacak firmaların kafasındaki en büyük soru işareti kuşkusuz vergi denetimlerinde yaşanacak hukuki sorunların olup olmadığı. Uzmanların görüşüne göre, sanal ofis sözleşmelerine istinaden kullanılan işyerleri için vergi daireleri tarafından işe başlama yoklaması yapılması ve denetim sırasında şirket ortaklarının ya da vekaleti olan bir kişinin binada bulunması yeterli oluyor.

 

1-) KAMARA


Stopaj ödemesi almıyor

2010 yılından bu yana ofis hizmeti veren ve şu anda İstanbul’da toplam yedi tesise sahip olan Kamara’nm 1000’in üzerinde sanal ofis müşterisi bulunuyor. Google Partnere, Spotify gibi global kuramların büyümesine eşlik eden ve işine odaklanmak isteyen yerli firmalara hizmet veren Kamara, Anadolu Yakası’nda, Maltepe, Bostancı ve Altunizade, Avrupa Yakası’nda ise İstiklal Caddesi, Şişli, Levent Sanayi, Zorlu Center’daki şubeleriyle faaliyet gösteriyor. Sekiz ila 40 metrekare arasında değişen 165 ofisi bulunan firmanın toplam alanı 5 bin metrekare.

 

Aylık 89 TL’den başlayan fiyatlarla sanal ofis hizmeti sunan Kamara, tüm müşterilere bir ay önceden ihbar ederek sözleşmelerini cezasız fesih edebilme hakkı veriyor. Firma ile yapılan kontratlarda stopaj ödenmiyor. Firma, çağrı karşılama, kargo ve postaların teslim alınması, toplantı odası hizmetleri, müşteri karşılanması gibi hizmetler sunuyor. Öncelikli olarak Anadolu ve Avrupa Yakası’nda her semtte olmayı hedefleyen firma, 2017 yılı bitmeden Kadıköy’de yeni bir şube açma hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Telefon: 0850 532 20 09
Web: www.kamara.com.tr


2-) KOLEKTİF HOUSE


Sürpriz ofis masajı çıkabilir


İstanbul’da Levent ve Şişhane olmak üzere iki lokasyonda sanal ofis hizmeti veren Kolektif House’un toplamda 250 sanal ofis üyesi var. Ofislerin toplam büyüklüğü Levent’te 6 bin, Şişhane’de ise 450 metrekare. En az bir aylık kontrat yaparak müşterilerine sanal ofis imkanı sağlayan firma Şişhane’de aylık 190 TL, Levent’te ise 250 TL’den başlayan fiyatlarla hizmet veriyor. Firmanın sanal ofis paketlerinin içerisinde, kargoların alınması ve saklanması, bağlı bulunulan lokasyonda ortak çalışma alanlarının ayda üç gün boyunca kullanılması, sürpriz ofis masajları, başka markalardan indirim fırsatları, periyodik happy hour'lar, netvvorking ve işbirliği fırsatları, kişisel gelişim eğitimleri, haftalık etkinlikler gibi birçok hizmet bulunuyor.

 


Telefon: 0212 924 24 10
Web: www.kolektifhouse.com


3-) WORKINTON
San Diego'da sanal ofisiniz olabilir


İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de faaliyet gösteren ve toplam 11 bin metrekare alanı bulunan Workinton’un 14 şubesi ve 1000’e yakın sanal ofis müşterisi var. Firma İstanbul’da Levent 199, Maçka Nişantaşı, Maslak, Esentepe Astoria, GS Workinton, Vodafone Arena, Galata, Kozyatağı, Bu-yaka AVM, Kavacık, Ankara’da Söğütözü ve Next Level, İzmir’de ise Bayraklı’da hizmet veriyor. Firma sanal ofis paketlerinde pratik, standart, premium ve premium plus olmak üzere toplam dört çeşit seçenek sunuyor. Şubelerin lokasyonlarına göre farklılık gösteren ücretler 210 ile 850 TL arasında değişiyor. Pratik sanal ofiste evrakların teslim alınması, saklanması ve ulaştırılması, iş adresi olarak gösterilmesi; Standart sanal ofiste tüm Workinton co-working alanlarının istenilen şubede ayda beş saat kullanımı ve toplantı odalarını sekiz kişiye kadar ayda iki saat kullanımı; Premium sanal ofiste telefon numarası tahsisi ya da mevcut numaranın taşınarak çağrıların karşılanması, notların e-posta ile aktarılması, tüm Workinton coworking alanlarından istenilen şubede ayda 40 saat kullanım gibi birçok avantaj sağlanıyor. Premium Plus sanal ofiste ise, coworking alanlarından istenilen şubede ayda sınırsız kullanım hakkı ve tüm Workinton toplantı odalarından sekiz kişiye kadar ayda sekiz saat kullanım hakkı bulunuyor.
Firma bu yıl içerisinde iki yeni şube daha açmayı planlıyor. Tüm şubelerinde sanal ofis hizmetini sunan Workinton, özellikle şehir merkezleri ve iş dünyasının yoğunlaştığı binalarda olmayı hedefliyor. ABD’nin San Diego kentinde de bir çalışma ortamı hazırlayan firma, Co-mmunnity Coworking alanlarını kendi üyelerine kullanma fırsatı yaratıyor.


Telefon: 444 98 66
Web: www.workinton.com

 

4-) SERVCORP
Uluslararası ofis hizmeti


Dünyanın hemen her ülkesinde ofis hizmeti sunan ve şu anda 155 şube ile ofis hizmeti veren Servcorp’un Türkiye’de Nişantaşı Orjin ve Tekfen Tower olmak üzere toplam iki ofisi bulunuyor. Sidney, Londra Mayfair, Amerika One World Trade Çenter, Dubai Emirates Towers gibi binalarda hizmet veren firma, 2018 yılında Türkiye’deki ofislerinin sayısını iki katma çıkarmayı hedefliyor. Firmanın Nişantaşı Louis Vuitton Orjin Binası’nda 500 metrekare, Tekfen Tower’da ise toplam 1000 metrekarelik ofis alanı var.


Ofis kullanımları müşterilerin ihtiyaçlarına göre değişirken, sanal ofiste fiyatlar 200 TL’den başlıyor. Sunulan hizmetler arasında, tüm lokasyonlarda ortak çalışma ve toplantı odalarına erişim, adres tescili, posta ve kargo yönetimi, profesyonel telefon cevaplama ve aktarım bulunuyor. Ekim ayı içerisinde tüm müşterilerine özel ücretsiz online Servcorp topluluk erişimi sunuyor. Bu sayede dünya üzerindeki 45 binin üzerindeki Servcorp müşterisine tek bir tık ile erişilebiliyor. Kendi profillerini oluşturarak ürün veya hizmetlerini dünyaya sunabilen müşteriler, paket seçimine göre dünyanın diğer ucundaki Servcorp müşterilerini masa telefonundan Servcorp Cloud sistemi ile ücretsiz arayabiliyor.

 

Telefon: 0212 371 86 00 
Web: www.servcorp.com.tr

 


5-) SWISS OFFICES
Türkiye ve İsviçre ortak girişimi


İsviçreli ve Türk ortak girişimi olan, hazır ofis, sanal ofis ve toplantı odaları gibi çeşitli hizmetler sunan SwissOffices Business Çenter, toplamda 85 sanal ofis firmasına hizmet veriyor. İstanbul Yapı Kredi Plaza’da yer alan firma, İsviçre’de iki farklı şehirde toplam üç şubede faaliyet gösteriyor. İstanbul’da toplam 1000 metrekarelik ofis alanına sahip olan firma, her türlü teknolojik altyapıya sahip.


Tam zamanlı kullanım sunulan ofisleri bir aydan başlayarak istenilen süre kiralanabiliyor. İhtiyaçlara göre çeşitli paketler sunan firmanın fiyatları 79 dolardan başlıyor. Firma, iş adresi, resmi adres, şirket adına tahsis edilmiş numaralar üzerinde çağrıların İngilizce ve Türkçe olarak yanıtlanması, belirli sürelerde ofis ve toplantı salonlarının kullanılması gibi hizmetleri var.


Telefon: 0212 317 47 47 
Web: www.swissoffices.com

 

6-) SMART OFFICE
Fiyatlar 20 TL'den başlıyor


Bomonti Hilton, Maslak Veko Giz, Kozyatağı Nidakule ve Taksim Ka-Han olmak üzere İstanbul’da toplam dört şubeye sahip olan Smartoffice, İstanbul dışında yeni projelerine devam ediyor. 800 metrekareden 2 bin metrekareye kadar değişiklik gösteren ofisler müşteri ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Sanal ofis kapsamında firmalar kiraladıkları ofisleri, bir saat ten bir yıla kadar diledikleri gibi kullanıyor. Kullanım fiyatları ise 20 TL gibi düşük bir rakamdan başlayarak, firmanın ihtiyacına göre artıyor. Sanal ofis kullanımı içinse çeşitli paketler sunuyor. Bu hizmetler içerisinde yasal adres, kargo karşılama ve bilgilendirme, asistanlık, ağırlama ve servis hizmetleri, ortak alanda çalışma fırsatları ve ücretsiz içecek tüketimi gibi imkanlar var. Yüksek hızda internet, her firma için özel çalışan dikey santral çözümleri, her ofiste video konferans altyapısı, sunulan diğer hizmetler arasında.


Telefon: 0850 399 29 99
Web: www.smartoffice.com.tr


7-) PLAZA CUBES
Yurtdışına açılmayı hedefliyor


İstanbul’da ve Ankara’da sanal ofis hizmetleri sunan Plaza Cubes’in toplamda 10 şubesi bulunuyor ve 750 firmaya hizmet veriyor. İstanbul’da AND Plaza, Akkom Office Park, Bilsar binası, İz Plaza Giz, Sun Plaza, Metrocity, Papirüs Plaza, Palladium Tower ofisleri bulunan firmanın, Ankara’da ise The Paragon Tower ve Via Fiat şubeleri var.


Firmanın sanal ofis fiyatları 259 TL+KDV’den başlayarak, ihtiyaçlara ve paket seçeneklerine göre farklılık gösteriyor. İstanbul Ataşehir Palladium lokasyo-nunda en yüksek fiyat 577 TL. Ofislerin ortalama metrekaresi 20 civarında. Sanal ofislerin sunduğu hizmetler arasında 7/24 özel asistanlık ve kargo hizmeti, lounge alanında sınırsız çay, kahve ve ikramlar bulunuyor. Yurtdışında da hizmet ağını genişletmeyi hedefleyen firmanın ofisler dışında workplace ağı da var.


Telefon: 444 56 07
Web: www.plazacubes.com

 


8-) FORS PLUS

İstanbul Levent ve Gayrettepe lokasyon-larında toplam beş ofis ile 400 sanal ofis müşterisine hizmet veren Fors Plus’ın ofis büyüklükleri 350 ila 400 metrekare arasında değişiyor. 100 çalışanı ile şirketlerin tüm ihtiyaçlarına çözüm sunan firma, ofislerde saatlik kullanımı 50 TL’den üc-retlendiriyor. Sanal ofislerin aylık ücreti ise 180 TL’den başlıyor. Santral hizmeti, yatırım danışmanlığı, hukuk, muhasebe gibi firmanın ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetleri sunan Fors Plus, çağrılara İngilizce cevap verebilecek ofis asistanları da çalıştırıyor. Ofis ağını yakın zamanda genişletmeyi hedefleyen firma, lokasyon olarak Nişantaşı, Bakırköy ve Anadolu Yaka-sı’nda şube açmayı hedefliyor.


Telefon: 0212 318 01 00
Web: www.forsplus.com

 

9-) CODA SERVICED OFFICES
Dört farklı ofis seçeneği


CoDA, 2007 yılından bu yana hazır ve sanal ofis hizmetleri veriyor. İstanbul Taksim Gümüşsüyü lokasyonunda yer alan firma, tek fiyata kiralama, işletme, bakım ve temsil maliyetleri sunuyor. Toplamda 320 metrekare alan üzerine kumlan ofisler 12 ila 35 metrekare arasında değişiyor. Firmanın farklı konumlara sahip toplamda 13 ofisi bulunurken, 32 kişiye ofis kullanımı, 18 kişiye aynı anda toplantı hizmeti verebilecek kapasitesi mevcut. Şu anda altı firmaya sanal ofis hizmeti veriyor.


Firma sanal ofiste şirketlere dört farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki, Virtual Office yani resmi şirket kurulumu-ka-pamşı için kullanılan sanal ofisler; Hot Desk boş herhangi bir masada çalışmai toplantı odası kullanımı olmadan kullanılan ofisler; Private Desk ortak kullanılan odalarda kendinize ait bir masa, sınırlı sürede toplantı odası kullanımı; Private Ro-om kilitli kapılı kendinize ait bir oda ve sınırlı sürede toplantı odası kullanımı şeklinde. Fiyatlar ise, Virtual Office’de 65 eu-ro+KDV, Hot Desk’te 190 euro+KDV, Private Desk 250 euro+ KDV, Private Ro-om 450 euro+KDV olarak ücretlendirili-yor. Başlangıç fiyatları firmalara bir yıllık kontratlar halinde sunuluyor.


Telefon: 0 212 318 01 00

 

10-) EOFİS
Peşin ödemelerde yüzde 40 indirim


İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ankara ve Bursa illerinde ofisleri bulunan eOfis, 1700 firmaya hizmet veriyor. İstanbul Anadolu Yakası’nda Flora Süite Office, Hukukçular Towers, Akasya Tower Residence, Nart Çenter, Exen, Avrupa Yaka-sı’nda Elhamra İş Hanı, EGS Business Park, Beybi Giz, Balat, Pol Çenter Taksi, Oyal Iş Merkezi, Mail of İstanbul, Skyport, Office 11, Villa Fenerion, Merter Platform, Ouasar, Aqua Florya, Park Plaza, Akmer-kez, Blackout, İzmir’de Folkart Towers, Gaziantep’te Milenyum Iş Merkezi, Ankara’da Tepe Prime, Next Level, Koç Kule, Bursa’da ise ofis+ şubelerinde hizmet veriyor. İstanbul Akmerkez hariç, diğer tüm şubelerde sanal ofis hizmeti veren firmanın ofis büyüklükleri 124 ila 3 bin metrekare arasında değişiyor.


 
Telefon: 444 34 80
Web: www.eofis.com.tr

 

11-) WINDOWIST TOWER
Fiyatları 99 dolardan başlıyor


İstanbul Maslak’ta hizmet veren Windo-wist Tower, sanal ofis hizmeti alan firmalara, fiziki ofis kullanımı, video konferansı, telekonferans gibi bir dizi hizmet sağlıyor. Sanal ofislerde, tercihe bağlı olarak 10-15 metrekarelik ofisleri ve toplantı salonlarını kullanma hakları bulunuyor. 26 katta 183 ofis ve 16 toplantı odası ile firmaların ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilen firma, saatlik, günlük ve aylık olarak ofis kiralaması yapabiliyor.
99 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet veren Windowist Tower, 7/24 1-2 kişilik ofis kullanımı, toplantı odası kullanımı, çağrıları müşterilere ulaştırma, internet bağlantısı, Karbon Gallery Lounge kullanım hakkı, toplantılarda ücretsiz çay kahve ikramı, tüm gün mutfaklarda ücretsiz çay, kahve, su ikramı, otopark ve vale olanakları gibi seçenekler sunuyor.


Telefon: 0212 214 70 00 
Web: www.windowist.com

 


12-) İŞOFİS
Bir yıllık sekreterlik hizmeti 20 TL


İstanbul Bakırköy ve Bursa Nilüfer’de faaliyet gösteren işOfis, sekreterya, e-ofis ve sanal ofis hizmetleri
veriyor. Ofislerin fiyatları bir yıl süreli sanal ofis sözleşmesi için aylık 145 TL+KDV, bir yıllık sekreterlik hizmeti için aylık 20 TL+KDV olarak ücretlendiriliyor. Firmanın sunduğu hizmetler arasında, istenilen şubenin resmi adres olarak gösterilmesi, gelen kargo ve maillerin muhafaza edilmesi gibi imkanlar mevcut.

 

Telefon: 0850 532 77 33 
Web: www.isofis.com

 

13-) WORKHAUS
İstanbul'un en hareketli lokasyonu


İstanbul Maslak Nurol Plaza’da coworking, hazır ofis, sanal ofis ve toplantı odası gibi hizmetler veren Workhaus, firmalara çeşitli sanal ofis paketleri sunuyor. Ayda 249 TL+KDV ile yasal adres paketi sunan firma, ayda iki tam gün coworking masalarından faydalanma, posta ve kargo yönetimi, toplantı odalarını indirimli kullanma gibi imkanlar sağlıyor.

 


Telefon: 0212 951 0 975
Web: www.workhaus.com.tr

 


14-) LEVENT OFİS
Üç ayrı sanal ofis paketi var


İstanbul’un en önemli iş lokasyonların-dan Levent ve 4.Levent’te hizmet veren Levent Ofis, firmalara Yasal Adres, Standart, Gold olarak üç ayrı sanal ofis paketi sunuyor. Yasal Adres paketi içerisinde posta, resmi adres ve iş adresi, Standart paket içerisinde iki saat ortak kullanım alanı ve çağrı hizmeti, Gold paketin içerisinde ise ayda iki kere sekiz kişiye kadar yarım günlük toplantı odası kullanımı gibi seçenekleri mevcut.
Fiyatlar ise Yasal Adres paketinde 200+KDV, Standart pakette 300+KDV, Gold pakette ise 450+KDV şeklinde üc-retlendiriliyor. Sanal ofis sözleşmelerini en az altı aylık sürelerle yapan Levent ofis, firmalara istedikleri şubeyi adres gösterme imkanı da sunuyor.


Telefon: 0212 284 51 51 
Web: www.leventofis.com

 


15-) GALATA BUSINESS ÇENTER
2018 yılında Almanya ve Hollanda'da


2017’nin Eylül ayında faaliyete geçen Galata Business Çenter, daha çok merkezi Avrupa'da olan yabancı ve Türk kökenli yatırımcılara hizmet veriyor. Firmanın ofisi Beyoğlu istiklal Caddesi’nde. Toplamda 450 metrekarelik bir alana sahip olan firmanın sanal ofis fiyatları ise 150 TL’den başlıyor.


 
Telefon: 0212 936 09 26
Web: www.galatabusinesscenter.com

 

Sanal ofis seçmek için altı sebep
Küçük işletmelerin çalışma alanlarını yönetme yollarındaki davranış değişikliğinde altı temel neden rol oynuyor.


1-) Özgürlük: Geleneksel, pahalı kiralık ofislere bağlı kalmamak.
2-) Odaklanma: İşletmeler en iyi yaptıkları işe odaklanmak istiyor. Resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmek zaman kaybına neden oluyor.

3-) İmaj: İyi bir iş adresi ve kusursuz toplantı odaları ile profesyonel bir imaj yansıtmak istiyorlar.

4-) Gereksiz masraf etmeme: Boş duran ofis alanına veya video konferansın mümkün olabileceği yerde yolculuklara para harcamamak.
5-) Tedbirli büyüme: Girişimcileri depozit, altyapı, dekorasyon gibi önemli giderlerden kurtaran sanal ofisler yeni ofis açma gibi büyüme adımlarının ihtiyatlı bir şekilde atılmasına olanak veriyor.
6-) Ağ oluşturma: Evden çalışmak maliyetten tasarruf sağlasa da soyutlanmaya neden olabiliyor. Dolayısıyla insanlar bu tür ortak ofislerde çalışmaya yöneliyor.


Geri Dön