20 / 05 / 2024

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatına imza attı.



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu bilgiye göre, Türkiye'nin ihracatı, bu senenin 4 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı ve 80 milyar 873 milyon dolara geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, Türkiye'nin sanayi ihracatı da ocak-nisan döneminde yüzde 7,4 azaldı ve 58 milyar 196 milyon dolara indi. Yine verilen detaylara göre, küresel ve ulusal ölçekli gelişmelerin ihracata olumsuz şekilde yansımalarının hissedilmesine karşın sanayi bünyesinde ihracat rekoru kırarak ön plana çıkan sektörler oldu.

Yine verilen detaylara göre, sanayi sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatı içindeki payı da yüzde 72'ye ulaştı.

Aktarılan bilgilere göre,  makine ve aksamları, deri ve deri mamulleri,  mücevher, otomotiv endüstrisi, elektrik ve elektronik, savunma ve havacılık sanayii, iklimlendirme sanayii tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatını yaptı.

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Otomotiv endüstrisinin ihracatı 11 milyar doların üzerine çıktı

Ayrıca deri ve deri mamulleri 716 milyon 608 bin dolar, otomotiv endüstrisi 11 milyar 310 milyon dolar, makine ve aksamları 3 milyar 637 milyon dolar, mücevher sektörü 2 milyar 157 milyon dolar, savunma ve havacılık sanayii 1 milyar 507 milyon dolar, elektrik ve elektronik 5 milyar 220 milyon dolar, iklimlendirme sanayii 2 milyar 317 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek 4 aylık ihracatını gerçekleştirdi.

Verilen bilgilere göre, bu senenin 4 ayında deri ve deri mamulleri yüzde 4,1, savunma ve havacılık sanayii 12,7, otomotiv endüstrisi yüzde 11, makine ve aksamları yüzde 8,9,  elektrik ve elektronik yüzde 6,2, mücevher sektörü yüzde 19, iklimlendirme sanayii yüzde 3,2 ihracat artışı gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön