18 / 04 / 2024

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.



 

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından (İHBİR), açıklanan hububat sektörü aralık ayı ve 2022 yılı ihracat rakamlarında geçen yıla göre ihracatta önemli artış gerçekleştiği görüldü. Rakamlara göre, Türkiye geneli hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı geçen yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar dolara ulaştı.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

İHBİR'in açıkladığı rakamlara göre, aralık ayında yapılan ihracat bir önceki yıla göre yüzde 25,7 artış göstererek 348,5 milyon dolara çıktı. Birliğin 2022 ihracatı bir önceki yıla kıyaslandığında  yüzde 22,4 artarak 3,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

EN FAZLA O ÜLKELERE İHRAÇ EDİLDİ

Türkiye genelindeki hububat ve bakliyat sektörünün 2022 yılında en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Suriye, Libya ve Yemen yer alırken, İHBİR'de ise en fazla ihracat; Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsrail ve İngiltere'ye gerçekleştirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön