23 / 04 / 2024

Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?

Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?

Sancaktepe kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tasfiye kararı çıkan Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak, nereye taşınacak ? merak konusu. İşte Sancaktepe Askeri Havaalanı’nın merak edilen akıbeti….



Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?

Sancaktepe kentsel dönüşüm kapsamında Samandıra Askeri Havaalanı’nın taşınacağı haberine sitemizde daha önce sık sık yer vermiştik. Havaalanı taşınacak yerine ise sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyü şehir hastanesi yapılacak. Projenin Sancaktepe’ye hatta İstanbul’a  katacağı değer vatandaşta heyecan uyandırırken bir taraftan da tasfiye kararı çıkan Samandıra Askeri Havaalanı’nın akıbeti merak ediliyor.


Devir işlemleri sürüyor 

Sancaktepe Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre havaalanının Sağlık Bakanlığı’na devir işlemleri hala devam ediyor. Devir işlemleri tamamlandığında Samandıra Askeri Havaalanı Çorlu’ya taşınacak. 


Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?


Avrupa’nın en büyüğü olacak

Samandıra Askeri Havaalanı’ndan boşalan alanda Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük Şehir Hastanesi yapılacak. 


9 yıllık hayal

Başkanının “9 yıllık hayalim” dediği şehir hastanelerinden biri olacak projede ambulans uçaklarının ineceği havaalanı da bulunacak. 40 dönüm alan üzerinde inşa edilecek Sancaktepe Şehir Hastanesi tamamlandığında, toplam 4 bin  yatak kapasiteyle hizmet verecek. 



Geri Dön