29 / 03 / 2024

Sancaktepe Belediye binasının temeli atıldı!

Sancaktepe Belediye binasının temeli atıldı!

Farklı mimari özellikleri olacak binada vatandaş daha hızlı ve kolay hizmet alacak. Tüm birimleri tek çatıda toplayan Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasının temeli, Milli Savunma Bakanı’nın katıldığı törenle atıldı...



Sancaktepe Belediyesi, doğa dostu, alışılmışın dışında yepyeni bir belediye binası inşa ettiriyor. Farklı mimari özellikleri olacak binada vatandaş daha hızlı ve kolay hizmet alacak. Tüm birimleri tek çatıda toplayan Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasının temeli, Milli Savunma Bakanı’nın katıldığı muhteşem bir törenle atıldı.


30 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen ve Sancaktepelilerin yoğun katılım gösterdiği temel atma töreni, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in konuşması ile başladı. Başkan Erdem, Sancaktepe ilçesinin, coğrafi, siyasi ve sosyal önemini anlatarak başladığı konuşmasında, hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Başkanımız: “ Hizmet binamızın projesi için, Türk kültürünün önemli mimari çizgilerini taşıyan, geçmişten geleceğe miras bırakma adına bir anlayışla yola çıktık. Geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini taşıyan binamız, Selçuklu- Osmanlı ve günümüz mimarisinin bir sentezi olacak” dedi.  Başkanımız; “4 yıl önce göreve geldiğimizde; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla milli ve manevi tüm değerlerimizi sahiplenerek gelişmeyi, Sancaktepe’nin her yerinde, her Sancaktepelinin gönlünde umutları yeşertmeyi hedefledik! Bunun için de “Gelişim’i Takip Edin” dedik” şeklinde konuşmasını sürdürdü.  Altyapı, üstyapı, sağlık, ulaşım, eğitim, kültür, sanat alanında kararlı, samimi, yenilikçi ve gerçekçi adımlar atıldığını belirten Başkanımız İsmail Erdem: “Çok şükür ki; hizmetlerimiz artık meyvelerini vermeye başladı. Gelişim’in eserleri ilçemizde bir bir yükseliyor” şeklinde konuştu. Başkanımız,  ilçeye 4 yılda yapılan büyük projeleri görsel olarak katılımcılara anlattı.


Yeni Belediye Binası

Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler caddesi üzerinde inşaa edilecek olan yeni belediye binası   30.000 metrekare kapalı alan, 70.000 metrekare yeşil alandan oluşuyor. Tüm birim müdürlüklerinin aynı çatı altında toplanmasıyla vatandaşa daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet verilmesi amaçlanıyor. Bina içinde toplam 600 kişilik bir konferans salonu bulunuyor.



Geri Dön