18 / 04 / 2024

Sandalyeci A.Ş. 50 milyon liraya ikinci fabrikayı kuracak!

Sandalyeci A.Ş. 50 milyon liraya ikinci fabrikayı kuracak!

Putin’den Merkel’e dünya liderlerinin resmi konutlarında ürünleri kullanılan Sandalyeci A.Ş. Arap ve Ruslar’ dan gelen siparişleri yetiştirmek için 50 milyon liraya ikinci fabrikayı kuracak...



Putin’den Merkel’e dünya liderlerinin resmi konutlarında ürünleri kullanılan Sandalyeci A.Ş. Arap ve Ruslar’dan gelen siparişleri yetiştirmek için 50 milyon liraya ikinci fabrikayı kuracak.


Sandalyeci A.Ş.; 2002 yılında Kerim Başterzi, Hasan Başterzi ve Şeyma Karamanoğlu kardeşler tarafından kuruldu. Ahşap sandalye, masa, kanepe, oturma grubu ve alüminyum sandalye üreten şirket kısa sürede Türkiye’nin her iline yayıldı. Tabir yerindeyse girmediği otel, restoran, ofis kalmadı. Sonra rotayı yurtdışına çevirdi ve ürünlerini 50’ye yakın ülkeye ihraç etmeye başladı. Almanya, Rusya, İzlanda, Gürcistan, Ukrayna, Suudi Arabistan, İsrail ve Yunanistan’a yapılan ihracat, Sandalyeci’nin toplam cirosunun yüzde 20’sini oluşturuyor. 


Liderlerin tercihi


Rusya Lideri Putin Kremlin Sarayı’nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü’nde, Almanya Başbakanı Merkel Başbakanlık Konutu’nda önemli konuklarını Sandalyeci’nin ürettiği sandalyelerde ağırlıyor. 


Son dönemde özellikle Ortadoğu ve Rusya’dan ciddi talep aldıklarını söyleyen Kerim Başterzi, “Sandalyeci şu anda Avrupa’nın en iyi üretim tesisine sahip. Rusya ve Ortadoğu’dan inanılmaz sipariş alıyoruz. Bu bizi ikinci fabrikayı yapmaya zorlayacak. 2015 yılında ikinci fabrikamızı hayata geçirmiş olacağız. Bunun için 50 milyon lira yatırım yapacağız. 300 olan çalışan sayımıza da bir o kadarını daha ekleyeceğiz” diye konuştu.


Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Rusya’dan çok sipariş aldıklarını kaydeden Başterzi, sözlerini şöyle sürdürdü:


Siparişler patladı


“Otel ve restoran yatırımlarından çok sipariş geliyor. Şu anda Cidde Hilton’un işini yapıyoruz. Cidde’de ayrıca her biri ikişer bin kişilik 4 restoran projesini yürütüyoruz. Riyad ve Üsküp havalimanlarının VIP salonu bizde. Amman Radisson Blu bir diğer işimiz... Türkiye’de de restoran, otel ve kafe siparişlerinde patlama var. En son İstanbul’da 900 odalı otel ve 500 tane 1+1 konutun yer aldığı büyük bir projenin işlerini aldık.”


İhracatı ve istihdamı artıracak


KERİM Başterzi, ihracatlarının parasal tutarının 10 milyon doları geçtiğini söyledi. Cirolarının ise 30 milyon doları bulduğunu dile getiren Başterzi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki hedefimiz daha fazla nasıl ihracatı artırırız, daha fazla nasıl istihdam sağlarız sorularının cevabını bulmak. Bunun için çalışıyoruz.”


Hedef dünyanın sandalyecisi olmak


ŞEYMA Karamanoğlu’nun işletmecisi olduğu sandalye mağazası, ağabeyi Kerim Başterzi’nin girişimiyle büyüme sürecine geçmiş. 



Bugünkü Sandalyeci A.Ş. markasının mimarı olan Kerim Başterzi’nin katılımından sonra mağazanın tabelası Sandalyeci A.Ş. olarak değiştirilmiş. Yeni ismiyle insanların dikkatini çekmeye başlayan mağaza bugün dünyanın sandalyecisi olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.




Vatan Gazetesi 


Geri Dön