18 / 04 / 2024

Şanlıurfa Büyükşehir'den raylı sistem ihalesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir'den raylı sistem ihalesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü gazetesinde yer alan '455 Milyonluk İhale Skandalı' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Şanlıurfa Büyükşehir'in verdiği o yanıt....



Sözcü gazetesinden Ali Ekber Göktürk, 'Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılacak olan 455 milyon liralık şehir içi raylı toplu ulaşım ihalesinde, danışmanlık firmasının hem fiyatı belirlediğini hem de tek firmayı ihaleye çağırdığını iddia etti.

Stara gazetesinde yer alan habere göre, Sözcü'nün iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, haberin tamamen gerçekten uzak olduğunu, böyle bir ihalenin yapılmadığını ve söz konusu Sayıştay raporlarında da böyle bir ifadenin yer almadığını açıkladı.

GEREKLİ YASAL YOLLARA BAŞVURULACAK

Basın açıklamasında, '...Kaldı ki şehrimizde raylı sistem yoktur. Ayrıca ilimizde raylı sistem inşaatı da işletmesi de bulunmamaktadır.' ifadeleri yer alırken, Sözcü'nün yaptığı asılsız haber ile ilgili olarak gerekli yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

İşte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı o açıklama:

Bugünkü (4 Şubat Salı) Sözcü gazetesinde “455 Milyonluk İhale Skandalı” başlığıyla yayımlanan ve tamamıyla gerçekten uzak olan haber ile ilgili Büyükşehir Belediyemizce açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Haberde yer aldığı gibi Büyükşehir Belediyemiz tarafından 455 milyon TL'lik raylı sistem ihalesi hiçbir zaman yapılmamıştır. Habere kaynak olarak gösterilen Sayıştay raporlarında da böyle bir ifade bulunmamaktadır. Kaldı ki şehrimizde raylı sistem yoktur. Ayrıca ilimizde raylı sistem inşaatı da işletmesi de bulunmamaktadır. Belediyemizce de böyle bir ihaleye çıkılmamıştır.

Belediyemizi kamuoyunda yıpratmayı amaçlayan ve bu doğrultuda maksatlı habere yer veren Sözcü Gazetesi ile ilgili gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildirir; kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

 

Şanlıurfa'da 455 milyonluk raylı sistem ihalesi skandalı!


Geri Dön