29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Devteşti Semt Pazarı açıldı!

Şanlıurfa Devteşti Semt Pazarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi'nin her ilçeye yapacağı semt pazarının projesinin ilkini Haliliye İlçesinde Devteşti Mahallesinde törenle vatandaşların hizmetine açtı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi'nin her ilçeye yapacağı semt pazarının projesinin ilkini Haliliye İlçesinde Devteşti Mahallesinde törenle vatandaşların hizmetine açtı.


Şanlıurfa merkez ve ilçelerde çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürerek her kesimden takdir gören Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi için açılış töreninde bölge esnafları ve Pazarcılar Dernek Başkanlığı tarafından çalışmalarından dolayı teşekkür pankartı açıldı.


4 Bin Metrekarelik kapalı alana sahip olan ve yaklaşık olarak 300 geçici tezgahın kurulduğu, pazarın olmadığı günlerde ise ücretsiz otopark hizmet verecek olan modern semt pazarını törenle vatandaşların hizmetine açan Başkan Nihat Çiftçi, bölgeye ve esnafa hayırlı olmasını temenni etti.


Devteşti Semt pazarındaki bölge esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlarla sohbet ederek esnafa, yeni semt pazarının hayırlı olmasını diledi.


Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçeye yapılacak olan semt pazarının ilkini Devteşti mahallesinde yaptıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, Vatandaşlara daha kaliteli ve yaşanabilir bir Şanlıurfa inşa edeceklerinin vurgusunu yaptı.


Vatandaşların haftanın belirli günlerinde periyodik olarak uğradıkları yeni bir yaşam alanını hizmete açtıklarını dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçeye yapacağımız Semt pazarının ilkini Haliliye ilçesinde yaparak vatandaşların hizmetine açtık. Vatandaşlarımız daha iyi koşullarda alışveriş yapabilecekleri bu tür pazarların olması bütün Şanlıurfalıların hakkı, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


"SELAHADDİNİ EYYÜBİ PARKI SON AŞAMADA"


Bölgeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırdıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Mevsim şartlarının iyileşmesiyle birlikte Şanlıurfa genelinde çalışmalarımızı arttırarak büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Bu gün açılını gerçekleştirdiğimiz Semt pazarının yanında bulunan ve gelecek aylarda tamlanıp vatandaşların hizmetine açılacak olan 80 bin metrekarelik Selahaddini Eyyübi Parkında çalışmalarımız tam hız ilerliyor. Allah'ın izniyle bu parkımızın yapımı tamamlandığında bölge vatandaşlarımızın rahat bir nefes alacağı için de gençlerimiz için bir çok sosyal donatıların mevcut olacağı, büyük kapsamlı bir sosyal yaşam alanı oluşturmuş olacağız. Allah'ın izniyle çalışmalarımız son aşamada ve 3 ay gibi kısa bir sürede bölge vatandaşına hizmet vermeye başlayacak" dedi.


"KUZEYBATI ÇEVRE YOLU BÖLGEYE HAYAT VERECEK"


Şanlıurfa trafiğini rahatlama adına dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, " Şanlıurfa'nın çevre yolu ağını tamamlayacak olan 10 kilometrelik Kuzeybatı Çevreyolu için Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzce ortaklaşa bir şekilde çalışıyoruz. Geçtiğimiz gün yüklenici firma yetkilileriyle görüşme sağladık. Şanlıurfa'ya ve Devteşti Mahallesine hayat verecek çevreyolunun yapımı ilerleyen günlerde başlayacak" dedi.


KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN (DALGEÇLERİN) YAPIMINA BAŞLANDI.


AK Parti'ye ve AK Belediyelere her zaman vermiş oldukları desteklerden dolayı bölge halkına teşekkür eden Başkan Nihat Çiftçi,  Şanlıurfa genelinde oluşan gelişime ve dönüşüme dikkat çekerek "Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlarımıza hizmeti ibadet olarak görüyoruz. Hamd olsun, vatandaşlarımız AK Belediyelere her zaman destek vererek gücünü istikrardan yana kullanmaktadırlar. Bizler de AK Belediyeler olarak gece gündüz demeden sizlere hizmet ediyoruz. Hamdolsun Haliliye ilçemizde 2 adet köprülü kavşakların (dalgeç) yapım çalışmalarına başladık. Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde Süleymaniye'yi Haleplibahçeye bağlayacak olan bölgede ve eski Halpazarında 2 adet yeni köprülü kavşak (dalgeçin) çalışmalarına başlayacağız. Şanlıurfalılara ne yapsak azdır. Bu güne kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı pazar esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise," Halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin edecek ve hayatlarını en mutlu şekilde sürdürmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tesisimizin açılını yapıyoruz. Emeği geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  


Öte yandan gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Teşkilatı, Pazarcılar Dernek Başkanı Mehmet Emin Kızılateş, çok sayıda vatandaş ve esnaf katıldı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön