24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Kentsel Dönüşüm'e Spor Kompleksi'de dahil olmalı!

Şanlıurfa Kentsel Dönüşüm'e Spor Kompleksi'de dahil olmalı!

Şanlıurfa Saha Komiserleri Derneği Başkanı Abdullah Canbeyli, bölgede gerçekleştirilecek Eski Sanayi Bölgesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Spor Kompleksi'nin dahil olması gerektiğini belirtti.



Şanlıurfa Saha Komiserleri Derneği Başkanı Abdullah Canbeyli, Eski Sanayi Bölgesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Spor Kompleksi'nin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. 


Canbeyli, Amatör futbol camiasının bu konudaki beklentilerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen'e iletti. 


Suriyelilerle birlikte genel nüfusu 2,5 milyona yaklaşan ilimizde mevcut spor tesislerinin yetersiz kaldığını vurgulayan Canbeyli, 'Amatör maçların oynanabileceği yeni futbol sahalarına ihtiyacımız var. Bu bölgenin kente güzel bir spor tesisi kazandırmak açısından son derece uygun olduğunu düşünüyoruz' ifadelerini kullandı. 


Canbeyli, Önen'e ilettiği talep yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Eski Sanayi bölgesinde Kentsel Dönüşüm uygulanacağından buraya bir spor kompleksi yapılması, Belediyelerin çimine basılması yasak parklarından ziyade, çiminde futbol oynanan sahaların yapılması, Her semte futbol sahası yapılması, Şanlıurfamızın Spor Kulüplerine, Sporculara ve sporla ilgilenen tüm kesimlerine hitap edecek bir 'Amatör Evi' yapılması konusunda desteğiniz, bekliyoruz. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında değil de ŞUTİM'de spor Kompleksi planlıyor. 35 dönümlük alanı planlayan proje; Futbol sahası, Basketbol, voleybol, tenis kortu, yürüyüş ve koşu parkurları yer alıyor.'" 




Şanlıurfa Olay Gazetesi



Geri Dön