24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye planlı yapılara kavuşuyor!

Şanlıurfa Eyyübiye planlı yapılara kavuşuyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehirin felsefesi, yaklaşımı, çalışma ilkesi gereği tüm ilçelere hak ettiği hizmeti verdiğini belirtti.





Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehirin felsefesi, yaklaşımı, çalışma ilkesi gereği tüm ilçelere hak ettiği hizmeti verdiğini belirtti.


Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Büyükşehir'in yaptığı çalışmaları Meclis Üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Çiftçi, mevsim şartların zorluğuna rağmen çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından  Eyyübiye'nin Yenice mahallesinde yapılan Turkuaz konutlarının yol asfaltlama çalışmalarını inceleyen Başkan Nihat Çiftçi; "Edessa Konutları (Turkuaz evleri) Belediyelerimiz tarafında  daha önce başlanılan projelerdir. Kanalizasyon, su ve yolu yoktu. Bu yıl programa almıştık. Vatandaşımız içinde ikamet ediyor. Mevsimin şartları zorlamasına rağmen vatandaşa vermiş olduğumuz taahhüdü yerine getirdik. İçme suyunu, alt yapısını, kanalizasyonunu yaptırdık. Bu bölgede bulunan çöp merkezinin mantolamasını da yaparak etrafa kötü koku yayılmasının önüne geçtik. Sitenin 2. Km'lik yolunun asfaltını bitirdik. Buradaki vatandaşımıza hayırlı olsun" dedi.


"HER İLÇE HAK ETTİĞİ HİZMETİ BÜYÜKŞEHİR'DEN ALIYOR"


İlçedeki çalışmaları tek tek inceleyen Başkan Çiftçi ve beraberindekiler Eyyüpkent mahallesinde yapımı süren modern semt pazarının inşaat çalışmalarını denetledi. Yapılacak modern semt pazarı ile bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek bir yatırım olduğunu belirten


Başkan Nihat Çiftçi; "Eyyübiye ilçemizin Eyüpkent mahallesinde başlatmış olduğumuz semt pazarını hızlı bir şekilde bitirerek Eyyübiye ilçemize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun. Daha bir çok hizmet gelecek. Buradan vatandaşımıza sabırlı olmalarını diliyorum. Çalışmalar plan ve program dahilinde yapılıyor. Büyükşehirin felsefesi, yaklaşımı, çalışma ilkesi gereği her ilçe hak ettiği hizmeti Büyükşehir'den alıyor.  Onun için 2017 yılını da programlıyoruz. 2016 yılı çok zor bir yıldı, ancak belediye olarak çok başarılı geçirdiğimizi söyleyebiliriz. 2017 yılı daha bir hizmet, proje, atak yılı olacak" dedi.


EYYÜBİYE'YE YENİ YIL MÜJDESİ


Eyyübiye ilçesine yeni yıl müjdesini vermek istediğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, imar değişikliği yapılarak modern bir ilçe yolunda önemli bir adım attıklarını belirti. Başkan Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Eyyübiye'nin yeni kentsel gelişim ve planlı alanı meclisimiz tarafından onaylandı. Bu karar Eyyübiye'nin tarihine bir izdüşümü olarak düşecek. Haliliye ve Karaköprü gibi modern, planlı yapılara kavuşacak. Eyyübiye bunu hak ediyor. Büyükşehir olarak 1 bölü 5 binlik yaptık ve meclisimiz onayladı. 1 bölü binliği de ilçede onaylayıp halkımızın burada modern siteler yapılması sağlanacak"


"YENİ YILI KUTLARIM"


Şanlıurfalıların yeni yılını da kutlayan Başkan Çiftçi: "Herkesin yeni yılını kutluyorum. Allah birlik ve beraberlik versin" dedi. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön