20 / 04 / 2024

Şanlıurfa Yeşildirek'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Şanlıurfa Yeşildirek'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 270 bin metrekare alanda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 40 bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliği ile 270 bin metrekare alanda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 40 bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Eski Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin startı verildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince öncelikle alandaki ağaçların birçoğu kesilmeden kökünden çıkarılarak taşındı, daha sonra ise temel atma çalışmalarıyla birlikte hummalı bir inşaat süreci başladı.

Yeşildirek Kentsel Projesi’nin birinci etap çalışmalarıyla 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 iş yeri yapılacak. Belirli bir aşamaya geldikten sonra buradaki kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede vatandaşlarla temasa geçilerek takas işlemleri başlatılacak.

OTOMASYON SİSTEMİYLE TASARRUF SAĞLANDI 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, otomasyon sistemiyle güvenli yakıt ikmali sağlarken Online araç yakıt yönetimi takip olanağı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlara kurulan yeni nesil taşıt tanıma sistemi ile araçların yakıt tüketimlerini sistemden alabildikleri farklı raporlar ile görebilmeleri, araç kontrolünü ele almaları sağlanıyor. Farklı ümitlendirme kriterlerini aktive eden filo yöneticileri, ayrıca daha etkin rota planlamaları ile de araç kullanıcılarım yönlendirebilmekte daha kontrollü tüketim ile yakıt tasarrufu sağlanabilmektedir.

Kurulan otomasyon sistemiyle operasyon kolaylığı ve yatırım maliyeti tasarrufu sağlanırken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlara garantili ve güvenli yakıt ikmali sağlanıyor.

EK HİZMET BİNALARI TEK NOKTADA TOPLANDI 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde dağınık olarak hizmet veren ek hizmet binalarını tek noktada toplayarak tasarrufa giden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyaz-gül, ödenen kira bedellerini Büyükşehir bütçesine kattı.

40 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi mahallesinde bulunan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi mahallesinde ve Haliliye ilçelerinde ilk etapta 500 tapu sahiplerine dağıtılacak.

"REÇETEMİZ GÜVENMEK, İNANMAK, ÇALIŞMAK" 

Daha önceden olduğu gibi şimdi de daha sonra da şehri güzelleştirebilme adına ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapacaklarını ifade eden Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’nın tüm değerlerini marka değerine dönüştürebilecek bir odak çalışma yürüteceğiz. Marka sabır istiyor, markalaşmak farkındalık duygusunun ön plana çıkması anlamına geliyor. Önce şehrimizde marka değeri olan unsurları ele alacağız. Sonra da çıkarmış olduğumuz bu değerler için atacağımız adımların sürdürülebilirliğini çiftçilerimizle, sanayicilerimizle ve üniversitemizle hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi ile nefes alacak!


Geri Dön