29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Şanlıurfa'da dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımı başlatılan eski hal pazarındaki iş yerlerinin yıkım çalışmaları, Şanlıurfa Cumhuriyet Caddesi 'ndeki iş yerlerinin yıkımı ile devam ediyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk Başkanlığında; Müsteşar Yardımcısı Mücahir Demirtaş, Genel Müdürler Vedad Gürgen ve Yavuz Erdal Kayapınar, Genel Müdür Yardımcıları Recep Akdeniz ve Mehmet Gürbüz'ün yer aldığı bir heyet Şanlıurfa'ya geldi. 

Şanlıurfa Büyükşehir BeBüyiikşehir Belediyesi'nin yoğun olarak çalıştığı; Yakubiye, Mağaralar Bölgesi, Hayvan Pazarı Çevre Yolu, Yenice, Eski Sanayi ve Eski Hal Pazarı, Karakoyunlu, Batıkent, Şehitlik ve Maşuk Bölgelerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte gezen heyet, Başkan Giivenç'ten yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Daha kaliteli ve yaşanılabilir bir Şanlıurfa için her türlü çalışmaya destek vereceklerinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Şanlıurfa'ya yaptıkları ziyareti değerlendirdi. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte kentsel dönüşüm başta olmak üzere, çevre ve planlama ile ilgili çalışmaları müzakere ettiklerini ifade eden Öztürk, "Belediyemizin üst düzey yetkilileriyle beraber özellikle rezerv alanlarını, bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili yerinde denetim yaparak bir yol haritasını çok kısa zamanda ortaya koyacağız. İnşallah çok kısa zamanda Şanlıurfa'mıza kazmayı vurarak daha kaliteli ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için el birliğiyle bir yol haritası ortaya koyacağız" dedi. 

Yaptıkları gezinin ön inceleme ve karar verme süreci olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bundan sonra büyük projeleri belediyelerle birlikte yapıp uygulamaya koyacaklarını, çözümler üreteceklerini söyledi. 

Mustafa Öztürk, Şanlıurfa'nın daha iyi ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için çevreyle ilgili atık su arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesislerini kapsayan çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, "Ayrıca; planlama ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu planlama çalışmalarımızı daha sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. 

Bizim için önemli olan yerinden yönetimdir. Merkezi yönetim olarak; yerinden yönetimlere el birliğiyle katkı vereceğiz. Hem teknik, hem mali, hem de istenilen katkılarda yardımcı olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, İlçe Belediyelerimizin ve bürokratlarımızın bizlere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederken, esas çalışma bugünden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve 3 Merkez İlçe Belediyemizle birlikte çalışmalarımızı başlatıyoruz. 

Şehrimiz için hayırlı olsun" Diyerek sözlerini tamamladı. 

BEKLENEN GELİŞİM VE DEĞİŞİMİ YAPACAĞIZ Ziyaret kapsamında; Şanlıurfa'da yapılacak kentsel dönüşüm ve kentin çevre sorunları hakkında,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile birlikte yapılan incelemeleri değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Müsteşarı, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü, Mekânsal Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı misafirimizdi. Gün lediye Başkanı Celalettin Güvenç ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen incelemelerin ardından Şanlıurfa'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm alanları ile ilgili yol haritası belirlemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla birlikte hareket edilmesi kararı alındı.Şanlıurfa'nın modern bir yüze kavuşması için büyük bir bütçe ile yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile birlikte hareket edilmesiyle daha da hızlanacak. 

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı ile yürütülen; - Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı Proboyunca; Haliliye, Karaköprii ve Eyyiibiye İlçelerimizi gezdik. Nerelerde neler yapabiliriz diyerek araştırma yaptık. 

İlçe Belediye Başkanlarımız bizlere eşlik ettiler. Yeşildirek'ten Eyyiibiye'ye, Buhara ve Yakubiye Mahallesi'ne, Karakoyun'a kadar hepsini gezdik. Potansiyel rezerv alanlarımızı gezdik. İnşallah bunların arkası gelecek. Şehrimizin ve insanımızın beklediği gelişim ve değişimi yapacağız" şeklinde konuştu. 


Yeni Urfa Gazetesi


Geri Dön