19 / 04 / 2024

Şanlıurfa'ya son birkaç günde Suriye'den 160 bin kişi geldi!

Şanlıurfa'ya son birkaç günde Suriye'den 160 bin kişi geldi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, şehre birkaç gün içerisinde Suriye'den yaklaşık 160 bin kişinin geldiğini söyledi. Bölgedeki belediyeler sığınmacılar için tüm imkanlarını seferber etti.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, şehre birkaç gün içerisinde Suriye'den yaklaşık 160 bin kişinin geldiğini söyledi.


Güvenç, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere yönelik çalışmalardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan BDP İl Başkanı Celalettin Ekmen'i kabul etti.


Güvenç, ziyaretin ardından gazetecilere, Suriye'nin Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde yaşanan acı ve üzüntü nedeniyle Kurban Bayramını buruk karşıladıklarını kaydetti.


Güvenç, "Şanlıurfa'ya birkaç gün içerisinde Suriye'den yaklaşık 160 bin kişi geldi. Türkiye'ye sığınan Suriyeli akrabalarımızın üzüntüsü ve sıkıntısını paylaşıyoruz. Şanlıurfa halkı misafirperverliğini, ilgisini ve fedakarlığını gösterdi" dedi.


Sıkıntıları el birliğiyle asgariye indirmeye çalıştıklarını anlatan Güvenç, belediyelerin bütün imkanlarını sefer ettiğini, 113 personel, 50'ye yakın iş makinesiyle ilaçlamadan temizliğe bir çok hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti.


İl Başkanı Celalettin Ekmen de Suruç'ta yeni çadır alanı kurulması için destek isteyerek, beklenmedik göç yaşandığını, tüm kurumların bu yükün hafifletilmesi konusunda çalıştığını söyledi.


AA





Geri Dön