25 / 04 / 2024

Sapphire İstanbul binasında mimarlar buluştu!

Sapphire İstanbul binasında mimarlar buluştu!

Türkiye'nin ilk mimarlık veritabanı olan ARKİV buluşmaları geleneksel toplantılarına 16 Şubat Salı günü Sapphire İstanbul binasında yaptı



Çanakkale Seramik & Kalebodur sponsorluğunda Türkiye'nin ilk mimarlık veritabanı olan ARKİV buluşmaları geleneksel toplantılarına 16 Şubat Salı günü Sapphire İstanbul binasında yaptı.

Mimarların yaptıkları projelerin detaylarını belli zaman aralıklarında diğer mimarlar ve mimariye ilgisi olanlara anlattıkları ARKİV buluşmalarında bu hafta Tabanlıoğlu Mimarlık'ın sahiplerinden Murat Tabanlıoğlu, İstanbul'un en yüksek binası olacak olan Büyükdere Caddesi'ndeki Sapphire İstanbul binasını mimarlarla paylaştı. Toplantıya Nevzat Sayın, Alişan Cirakoglu, Boran Ekinci, Burak Altınışık, Isıl Altınışık, Kurtul Erkmen, Murat Aksu, Umut İyigün, Kerem Erginoğlu ve Can Çinici gibi ünlü mimarlar katıldı. Arkiv Buluşmaları adı verilen toplantılar serisinde Türkiye'nin dört bir yanındaki yapılar yerinde gezilirken, proje müellifi mimarların projeyi anlatması ve her toplantı için ayrıca belirlenecek küçük bir izleyici ve tartışmacı grubunun projeleri enine boyuna tartışması hedefleniyor.
Sabah/Emlak

Geri Dön