24 / 04 / 2024

Sarar yurtdışında 11 mağaza açacak!

Sarar yurtdışında 11 mağaza açacak!

Abdurrahman Sarar tarafından kurulan Sarar Giyim Sanayi, bu yıl 70. yılını kutluyor. Çeşitli etkinliklerle kuruluşunun 70. yılını kutlayacak olan Sarar, bu yıl sonunda yurtdışındaki mağaza sayısını 83’e çıkaracak




Sarar bu yıl sonunda yurtdışındaki mağaza sayısını 83’e çıkaracak. Yeni mağazaların 3’ü ABD’de olacak


Eskişehir’de 1944 yılında Abdurrahman Sarar tarafından kurulan Sarar Giyim Sanayi, bu yıl 70. yılını kutluyor. Çeşitli etkinliklerle kuruluşunun 70. yılını kutlayacak olan Sarar, 19 Nisan günü kutlamalara start verecek ve yıl sonuna kadar çeşitli etkinlikler yapacak. Bu yıl 11 yurtdışı mağazası daha açacak Sarar’ın sene sonunda yabancı ülkelerdeki mağaza sayısı 83’e ulaşacak.  5 kıtada, 50 farklı ülkede mağazaları olan Sarar, Zegma, Lora Piano ve Cerrutti gibi kumaşları kullandığı erkek ve kadın giyimde uluslararası bir marka da olmuş durumda.


Sarar Giyim Sanayi’nin 70 yıl önce Eskişehir’de bir terzi atölyesi ile moda dünyasına adım attığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, “Babamız rahmetli Abdurrahman Sarar’ın 1944 yılında Eskişehir’deki 13 metrekarelik terzi dükkanı ile temelleri atılan firmamız bugün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 120 bin metrekarelik alandaki üç fabrikası, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki 235 bin metrekarelik alana kurulu Sarar Ev Tekstili ve Gömlek Fabrikası ve İstanbul Bomonti’deki Sarar Kadın Hazır Giyim İşletmesi ile tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyetlerine devam ediyor. 5 bin kişilik çalışanımızla günde 5 bin ceket, 5 bin pantolon, 500 mont ve kaban, 500 palto ve pardösü, 5 bin gömlek ve 1000 kadın ceketi, eteği ve pantolonu üretiyoruz”  dedi. 

Eskişehir’de 1996 yılında faaliyete geçen Sarar Ev Tekstili ve Gömlek Fabrikası’nda günlük 85 bin metre üretim yaptıklarını anlatan Cemalettin Sarar, bu üretim tesislerinde gömlek ve ev tekstili üretimi yaptıklarını belirtti. Sarar, gruplarının ev tekstili markası olan Sarev ile 2005 yılında ev tekstili sektörüne ilk adımı attıklarını ve kısa bir süre içinde marka olmayı başararak ülkenin aranan markası haline geldiklerini açıkladı.


Yüzde 10 büyüme öngörüyor


Sarar Grubu olarak, kurulduğu günden bu yana gerek yatırımlar, gerek ciro ve karlılık marjı bakımından gelişen bir grafik çizdiklerini belirten Cemalettin Sarar, 70. yıllarında da yüzde 10’luk bir büyüme öngördüklerini anlattı. Sarar, gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı mağazalaşmaya önem verdiklerine işaret ederek, “Önümüzdeki günlerde Berlin’e bir mağaza daha açıyoruz. Bu yıl içinde Avrupa’da 8, Amerika’da 3 mağaza daha açacağız. Bayilerle birlikte Türkiye’de 165 mağazamız olacak, yıl sonuna kadar yurtdışı mağazamız ise 83 adete ulaşacak” diye konuştu. 


Kapasite yüzde 35 artacak 


Gömlek ve ev tekstili üretimini Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden fabrikaya taşıyacaklarını anlatan Cemalettin Sarar, “Geçen yıl OSB’de bir fabrika alarak yenileme ve ek bina yatırımlarına başladık. Bu yıl da makine ve ekipmanına yatırım yaparak, üretime hazır hale getirmeye çalışıyoruz. 15 milyon dolarlık bir yatırım yaparak gömlek ve ev tekstili üretimimizi bu yeni tesise taşıyacağız. Bu yıl sonunda da üretime başlamayı hedefliyoruz“ diye konuştu.


Yeni üretim tesislerinin 40 dönüm üzerine kurulu bulunduğunu ve 30 bin metrekaresinin kapalı alan olduğunu açıklayan Sarar,  istihdamın 1.500 kişiye ulaşacağını anlattı. Sarar, çalışanlarının yüzde 90’ının kadın olduğuna işaret ederek, “Ev kadınlarımızı iş hayatına dahil ediyoruz” dedi. Yeni tesiste teknolojik yatırımlar yaptıklarını anlatan Sarar, kapasitelerinin de yüzde 35 artacağını söyledi,


Çok sayıda otel yapıyor, işletmek için de yer arıyor


Cemalettin Sarar, İstanbul Beylikdüzü’nde Tüyap’ın tam karşısında bulunan arsalarına 27 katlı bir otel yapacaklarını açıkladı. Otel projelerinin tamamlandığını belirten Sarar, “300 yatak kapasiteli yatırımımızı 3 yıl içinde tamamlayacağız” dedi. 


Eskişehir merkezde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki 600 metrekarelik arsayı da butik otel olarak değerlendireceklerini anlatan Sarar, “Bu yıl sonuna doğru bu otelin de inşaatına başlayacağız ve önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçirmiş olacağız. Otelimiz 80 odalı butik bir otel olacak” diye konuştu. Özelleştirme kapsamında satın aldıkları Sümerbank Fabrikası’nın misafirhanesi olarak kullanılan binayı restore ederek butik otel haline getirdiklerini de anımsatan Sarar, yine aynı kompleks içinde bulunan ve Sümerbank zamanında lojman olarak kullanılan 5 adet apartman bloğunu da yeniden düzenleyerek apart otel haline getirdiklerini anlattı. Sarar, “Fabrikamızın içindeki otelde yaklaşık 90 yatak kapasitesine ulaşacağız. Şu anda 2 bloğu apart otel olarak yeniden dizayn ettik. 3 bloktaki inşaat çalışmaları devam ediyor, tamamlandığında 27 odalı, 90 yataklı apart otel olarak kullanıma sunacağız” şeklinde konuştu. Eskişehir’e Emekli Sandığı’ndan aldıkları eski otogar kompleksinde de termal otel ve AVM planladıklarını ifade eden Sarar, “SPA merkezinin de olacağı 21 katlı bu yatırımımızda yaklaşık 1.600 kişiyi istihdam edeceğiz” dedi. Otelleri kendilerinin işletebileceği gibi marka otellerle de anlaşıp işbirliği yapabileceklerini söyleyen Sarar, bu konuda görüşmelere başladıklarını, tekliflere de açık olduklarını söyledi.



Dünya


Geri Dön