19 / 04 / 2024

Sarıkamış İş Merkezi açıldı!

Sarıkamış İş Merkezi açıldı!

Doğu Anadolu Bölgesi’ nin önde gelen Kayak Merkezi konumunda olan Sarıkamış ilçesine Belediye Başkanı İlhan Özbilen’ in girişimleriyle yaptırtılan İş Merkezi’ nin açılışı törenle yapıldı...




Doğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen Kayak Merkezi konumunda olan Sarıkamış İlçesi’ne Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in girişimleriyle yaptırtılan İş Merkezi’nin açılışı törenle yapıldı.


Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakam Vekili Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan vekili Tank Albay Yalçın Görgün, Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu.


Ünlü Şair Necip Fazıl’ın, “Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen; Hem yolunu kaybedersin, Hem dostunu…” dizelerinin asılı bulunduğu pankartın dikkat çektiği açılışta İş Merkezine yaptırılan yürüyen merpen büyük ilgi gördü. Kars’ta yürüyen merpenli ilk iş merkezi olma özelliğini de taşıyan İş merkezi ilçenin yeni yüzü olacak. Özellikle de yerli ve yabancı turistlere yüz akıyla sunulacak olan bu hizmet binası yıkılmaya yüz tutan ve artık tamiri bile mümkün olmayan Sarıkamış’ın kuruluşunda yapılan ahşap hal binası olarak kullanılıyordu. Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in girişimleri ve özel gayretiyle bina yıkılarak yerine ilçeye modern bir iş merkezi inşa edildi. İlçeye gelen turistleri sadece kayak merkezinde değil tarihi ve turistik yerlerini görmeleri, şehirde alışveriş yapmaları için de uygun kapasitede yapılan iş merkezi 3 katlı olarak yapıldı. Zemin katta günün şartlarına göre çok büyük ve görkemli işyerleri, ikinci katta Sarıkamış’a özgü malzemelerin satılacağı dükkanlar, bal ve kaşar reyonları, 3. katta cep sineması, kafeterya ve çok amaçlı salon bulunuyor. İnsanların ilgisini çekmek için de yürüyen merpenin hizmete sokulduğu iş merkezinin uzay tipli çatısı da binanın ihtişamlı görünüşünü sağlıyor.


“İLÇENİN MODERN YÜZÜNÜ YANSITACAK”


Belediye Başkanı İlhan Özbilen, törende yaptığı konuşmada, “Turizm merkezi olan güzel Sarıkamış’ımızın ihtiyaçlarından olan bu iş merkezini yapmayı arzu ettik. Bugün sayın valimizin başkanlığında iş merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İş merkezi Sarıkamış için bir ihtiyaçtı. Sarıkamış bir turizm merkezidir. Artık balın, kaşarın ve deterjanın bir arada satılması mümkün değildir. Sarıkamış esnafımız daha hijyenik bir ortamda turizme yakışır mekanlarda işlerini yapacaklar. Sarıkamış tarım ve hayvancılıkla uğraşır ama tarıma dayalı hayvancılık yapan bir ilçe değildir. Bugün hayvancılıktan para kazanan bir Sarıkamışlıyı göremiyorum, çünkü tarımı yok. Selim ovasında, Kars’ta tarıma dayalı hayvancılık yapılır. Çünkü orada hem tarım hem de hayvancılık birbirinin katma değeridir. Kaşar noktasında Sarıkamış’ta kaşar üreten büyük firmalarımız yoktur. Sarıkamışlı gider Kars’tan, Göle’den, Ardahan’dan kaşarı alır getirir ama perakende de satamaz. Neden turistler Kars’a gider ihtiyaçlarını orada görür. İş merkezimizin birinci katındaki dükkanları esnaflarımız kiraladı. Buralarda güzel kaşar reyonları, giyim mağazaları yapılırsa, turistler, Sarıkamış’a gelen misafirler artık başka bir yere gitmez. Kars’ta ticaret yapsın ama Kars toptan yapıyorsa perakendeyi de bizim vatandaşımız yapsın” dedi.


“CEP SİNEMADA HİZMETE SOKULUYOR”


İş merkezinin 3. katında 125 kişilik sinema salonu yaptıklarını da belirten Özbilen, “Ayrıca, Fast food salonlar yaptık. Çocuklar için oyun alanları ve oyun reyonları yaptık. Her belediye başkanının, her vatandaşın hayalidir park ve bahçeler yapılsın çocuklarımız oynasın. Sarıkamış’ta diyoruz; 6 ay beyaz, 2 ay ayaz, bulursanız gerisi yaz. Çocuklarımız ne zaman yazı buldular ki, dışarıdaki park ve bahçelerde oynasın. Dışarıda oynayan çocuklarımız karda kışta üşümesin, üstü başı çamur olmasın diye 3’üncü katta çocuk oyun alanları yaptık. Çocuk oyun alanlarını kiralayan arkadaşlarımıza herkes çocuğunu getirip teslim edecek. Çocuk oyun alanlarında çocuklarımız sadece oyun oynamayacak, aynı zamanda eğitimde alacaklar. Çocuk oyun alanlarını kiralayan arkadaşlarımızın burada çocuk gelişimi mezunu öğretmenleri de bulundurması zorunludur. Çocuklarımız burada öğretmenler gözetiminde hem oyunlarını oynayacak, hem de eğitilecekler. Sinemaya gitmek isteyen vatandaşlarımız 3’üncü katta sinemaya gidecek. Diğer katlarda Sarıkamış’a özgü malzemelerin satılacağı işyerleri ve reyonlar olacak ve Sarıkamış’ın ticari kalbi burada atacak. Değerli Sarıkamışlı hemşehrilerim; tabi yaptıklarımızı böyle kısa bir süre içerisinde anlatmak mümkün değil. Ben iş merkezimizin Sarıkamış’ımıza, Kars’ımıza, milletimize, toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.


‘SÖZ UÇAR ESER KALIR’


Kars Valisi Eyüp Tepe de, “‘Söz uçar yazı kalır’ biz onu değiştirelim, ‘Söz uçar eser kalır’ diyelim.” sözleriyle başladığı konuşmasında bu tür iş merkezlerinin önemine değindi. Vali Tepe, “Bugün burada Sarıkamış’a yakışan, Sarıkamış’a değer katan bir eseri hep beraber açıyoruz. Tabii ki bizde şöyle bir anlayış vardır, komşu esnafımızın dükkanı biraz toparlandığı zaman, diğerleri de kendilerine ona göre çeki düzen alırlar ve düzeltirler. Ben Sarıkamış’ın ismine yakışır, şanına yakışır bir şekilde yapılan bu alış veriş merkezinin bütün esnafımıza da bir değer katacağını, kazandıracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Sarıkamış’ın Doğu Anadolu’nun en güzide, en nadide elmaslarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Vali Tepe, özetle şunları şöyledi:


“Bu elmasımızı bizim iyi korumamız gerekiyor. Bu değerimizi iyi pazarlamamız gerekiyor. Buraya gelen misafirlerimizi de onların beklentilerini karşılayacak şekilde ağırlamamız gerekiyor. Tabii ki bu nereden başlıyor. Havaalanındaki taksiden başlıyor, yada minibüsten, otobüsten başlıyor. Oradan gittiği ana kadar biz, buraya getirdiğimiz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamız lazım ki, onlar bizim gönüllü misyonerliğimizi yapsın, bizim gönüllü temsilcimiz olsunlar. Bizim arzumuz, dileğimiz bu yönde. Bu güzel eserin, bu güzel alış veriş merkezinin Sarıkamış’ımıza yakıştığını düşünüyorum. Sarıkamış’ımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”


Konuşmaların ardından açılışı yapılan iş merkezi yoğun bir katılımla gezilerek incelendi. Sarıkamışlılar, bu iş merkezinin ilçeye hem renk, hem ahenk getireceğini belirterek, başka Başkan İlhan Özbilen olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.



Star Gündem


Geri Dön