28 / 03 / 2024

Sarıyer Belediyesi’nden genç mimarlara destek!

Sarıyer Belediyesi’nden genç mimarlara destek!

MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla, Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencilerinin bahçelerini ikiye ayıran su kanalını geçerek daha geniş bahçeye kavuşmaları için bir köprü tasarladı.




MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla, Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencilerinin bahçelerini ikiye ayıran su kanalını geçerek daha geniş bahçeye kavuşmaları için bir köprü tasarladı. Sarıyer Belediyesi tarafından tüm lojistik desteğin sağlandığı projede, köprüyü inşa etmek için kolları sıvayan öğrenciler mavi tulumlar giyerek 8 metrelik kanalı geçecek ahşap köprüyü inşa etmeye başladı.


Hayallerindeki Okul Bahçesi’yle İlgili Çalışmalar Başladı


Ayazağa İlköğretim Okulu’nun bin sekiz yüz öğrencisi, okulun binası ile bahçesi arasından geçen İSKİ kanalı nedeniyle, okul bahçesinin tamamına ulaşamıyordu. Okulun önündeki küçük alanda teneffüs ihtiyaçlarını karşılayan öğrencilerin geniş bahçe ihtiyaçlarını MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri çözdü. Yaz okulunda aldıkları ‘Tasarla Yap Stüdyosu’ kapsamında öğrencilerin okulun bahçesini ikiye ayıran su kanalını geçerek daha geniş bahçeye kavuşmaları için köprü tasarladı. Mimarlık öğrencileri önce ilkokul öğrencileriyle görüşmeler yaparak okul bahçesinden beklentilerini öğrendi. Öğrencilere ‘Hayallerindeki Okul Bahçesi’ ile ilgili resimler yaptırdılar ve sonrasında çalışmalara başladılar.


Akademisyenler ve Öğrenciler Mavi Tulumlarla İş Başında


Yaklaşık bir ay önce köprünün tasarımını yapan 22 mimarlık öğrencisi, son iki haftadır Sanat Tasarım, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arda İnceoğlu, Fakülte Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burcu Serdar Köknar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sezgin ve marangoz Sait Korkmaz ile 8 metrelik kanalı geçecek ahşap köprüyü inşa ediyor. Köprünün inşasında hocaları ile birlikte çalışan öğrenciler mavi tulumlarını giyip aralıksız çalışıyor. Yaşadıkları çevrenin mekânsal ihtiyaçlarını tasarım aracılığıyla çözmek için kolları sıvayan geleceğin mimarlarının tasarladığı köprü sayesinde öğrenciler, daha büyük bir okul bahçesine kavuşacak. Bu çalışma sonrasında öğrencilerin, ders aralarında özgürce koşup oynayabilecekleri, spor yapabilecekleri açık alan oluşacak. Mimarlık öğrencileri sadece köprü yapmayacak. Okulun bahçesinin düzenini, sosyal yaşam alanlarını da tasarlayacak.



Sarıyer Belediyesi


Geri Dön