25 / 04 / 2024

Sarıyer Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi açılıyor!

Sarıyer Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi açılıyor!

Ferahevler Mahallesi’nin girişindeki 10 dönümlük Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi Pazar günü gerçekleştirilecek görkemli bir törenle hizmete girecek.




Sarıyer Belediyesi, bu pazar günü (22 Ocak) ilçenin en önemli ve büyük tesislerinden birisini Ferahevler’de açmaya hazırlanıyor. Ferahevler Mahallesi’nin girişindeki 10 dönümlük Şehit Uğur Taşcı Parkı ve Spor Tesisi görkemli bir törenle hizmete girecek. İçerisinde halı saha, basketbol sahası, jimnastik aletleri, seyir terası, yürüyüş parkuru, sosyal dinleti alanı barındıracak olan kompleks, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) şubesi ve Çocuk Gündüz Bakımevi olarak da hizmet verecek.


Ocak 2016’da Cizre’de PKK terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Üsteğmen Uğur Taşçı’nın Ferahevler’deki baba evine taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e şehidin adının yaşatılması için talimat vermişti. Şehit ailesine verilen söz ve Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine hemen çalışmalara başlayan Şükrü Genç, sadece 1 yıl sonra Şehit Uğur Taşcı adını taşıyacak dev kompleksi tamamladı. Kompleksin çalışmalarını yakından takip eden ve sık sık denetimler yaparak tesisin sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayan Genç, bu sayede Sarıyer’in en büyük tesislerinden birisini de ilçeye kazandırmış oldu. Park çok yönlü olarak hizmet verecek ve pek çok alanda vatandaşların hizmetinde kullanılacak.


Şehit Uğur Taşcı‘nın adını taşıyacak park, onun ölüm yıl dönümünde hizmete açılacak. Şehit Taşcı’nın şehit düştüğü günde yapılacak anlamlı açılışa, şehidin yakınları başta olmak üzere çok sayıda mahalle sakininin de katılması bekleniyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dev açılışa tüm vatandaşların davetli olduğunu, siyasi düşüncesi ya da partisi ne olursa olsun herkesin bu anlamlı açılışa katılması ve Şehit Uğur Taşcı’nın anısına sahip çıkılması çağrısında bulunuyor.



Bekir Batu/Sarıyer Gazetesi


Geri Dön