18 / 04 / 2024

Sarıyer'deki iki mahalle için imar planı onaylandı!

Sarıyer'deki iki mahalle için imar planı onaylandı!

Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar konuşuldu. Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri imar ıslah plan çalışması onaylandı.



Sarıyer Belediye Meclisi mülkiyet sorunu ile ilgili olarak, Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri imar ıslah plan çalışması, Meclis toplantısından oy birliği ile geçti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm mücadelelerinin halkın hak sahibi olması için olduğunu vurguladı. 

Halktan çok büyük bir katılımla yapılan Şubat ayının Cuma günlü son toplantısında, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mülkiyet sorunu ile ilgili yapılan işe binlerinin karşı çıkabileceğini belirterek, "Binanıza ait toprağın tapusunu size, vatandaşımıza vermeye çalışıyorum. Tüm çabamız bunun için" dedi. 


Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı mahalleleri ile ilgili imar ıslah plan çalışması 2017'nin, pazartesi günlü ilk Meclis toplantısına gelmişti. Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılması için yapılan çalışma, hafta başındaki toplantıda oy birliği ile komisyona havale edilmişti. Gecekondu mahalleleri için emsal olacak çalışma geldiği gibi yine oy birliği ile kabul edilerek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne gönderildi. 


Halkın çok yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Meclis toplantısında, çalışmayla ilgili bilgi veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle konuştu: "Sizler bana Belediye Başkanı olmam için yetki verdiniz. Ben de hukuki görüş alıp, hukuku dayanak alarak bu çalışmayı yaptırdım. Birileri buna karşı çıkabilir. Mücadelemiz, imar, ıslah planı çalışması ile bir metrekare bile olsa vatandaşımızın adının orada geçmesi ve hak sahibi olması içindir."



Tünaydın 




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Belediye Başkanı Şükrü Genç, geçtiğimiz Cuma günü yapılan Meclis toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi verdi, hem Meclis üyelerine hem de toplantıyı izleyen vatandaşlara. Tüm mücadelelerinin "halkın hak sahibi olması için" olduğunu dile getiren Başkan Genç, mülkiyet sorunu ile ilgili yapılan işe birilerinin karşı çıkabileceğini belirterek, "Binanıza ait toprağın tapusunu size, vatandaşımıza vermeye çalışıyorum. Tüm çabamız bunun için" dedi. Başkan Şükrü Genç, "Sizler bana Belediye Başkanı olmam için yetki verdiniz. Ben de hukuki görüş alıp, hukuku dayanak alarak bu çalışmayı yaptırdım. Birileri buna karşı çıkabilir. Mücadelemiz, imar, ıslah planı çalışması ile bir metrekare bile olsa vatandaşımızın adının orada geçmesi ve hak sahibi olması içindir" ifadeleriyle aktardığı katılımcılara, düşencelerini. 


Tapuda ikinci adım da geçildi 

Kazım Karabekir ve Rumeli Hisan mahalleleri ile ilgili imar ıslah plan çalışması 2017'nin, pazartesi günlü ilk Meclis toplantısına gelmişti. Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılması için yapılan çalışma, hafta başındaki toplantıda oy birliği ile komisyona havale edilmişti. Gecekondu mahalleleri için emsal olacak çalışma geldiği gibi yine oy birliği ile kabul edilerek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne gönderildi. 



Yurt Gazetesi


Geri Dön