25 / 04 / 2024

Sarp Özkar: Erken rezervasyonda son fırsatlar!

Sarp Özkar: Erken rezervasyonda son fırsatlar!

Yerli turistlerin daha uygun fiyatlara tatil yapmasına imkan sağlayan erken rezervasyon kampanyasında 3. dönem indirimlerinin tükenmesine sayılı günler kaldı. Sarp Özkar 'Erken rezervasyonda son fırsatlar' diyerek acele edilmesi gerektiğini belirtti...



Geçen yıl 2,5 milyon satışın gerçekleştiği erken rezervasyon kampanyasında bu yıl da sadece iç pazarda 3 milyon satış yapılması hedefleniyor.


Bir turizm acentesinin satış ve pazarlama müdürü Sarp Özkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında tatilini yapmak isteyenlerin oda başı 200 avroya varan indirimlerden faydalandığını belirtti.


Özkar, "Bu yıl geçen yıldan yüzde 25 daha fazla satış yapmayı beklerken oran yüzde 15'lerde kaldı. Önemli olan artıda olmamız ancak hem döviz kurundaki dalgalanmalar hem de siyasi bazı nedenlerden dolayı sektör genelinde yurt dışı tur satışlarında yüzde 5 ila yüzde 15 arasında düşüşler var" dedi. 


-Yurt dışında talep Roma'ya


"Tatilseverler erken rezervasyonda ülke dışında bu yıl en çok İtalya, Roma, Floransa, Prag, Budapeşte'ye ilgi gösterdi" diyen Özkar, Almanya'da şatoların da gezilebildiği "romantik tur" ile Balkanların ilgi gördüğünü belirtti. 


Balkanların vizesiz ziyaret edilebilecek olmasının talebi de arttırdığını vurgulayan Özkar, "Belgrad ve Saraybosna vizesiz olduğu için ilgi gördü ancak Hırvatistan'ın AB'ye girmesi ve seyahatlerin vizeyle yapılabilecek olması Dubrovnik'e talebin azalmasına neden oldu" diye konuştu.


Özkar, özellikle yaz dönemi için Yunanistan turlarının da en fazla satılan turlardan olduğunu kaydetti.


-Yurt içinde gözde Akdeniz


Başka bir turizm acentesinin yurt içi turlar satış ve pazarlama müdürü Suat Özbek de yurt içi turlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere Belek, Kemer, Alanya, Bodrum, Çeşme, Marmaris ve Kıbrıs'ın yoğun talep gördüğünü belirtti.


Artıştaki en büyük faktörün erken rezervasyon sigortası olduğunu vurgulayan Özbek, "Erken rezervasyon satışlarının bu yıl 280 bine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.  


Misafirlerin yüzde 85'inin tatil paketlerine, 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayan, ''Erken Rezervasyon Seyahat Sigortası'' eklettirdiğini anlatan Özbek, şunları söyledi:


''Tatil bedellerinin sadece yüzde 1'i kadar bir bedeli, yani 20-30 lira gibi bir rakamı ödeyerek, tatillerinin iptal olması durumunda ödedikleri paranın tamamını aynı gün içinde, koşulsuz geri alabiliyorlar. Sigorta güvencesi, erken rezervasyonun Türk tüketicisi tarafından daha fazla benimsenmesini sağlayarak erken rezervasyon oranlarını arttırdı. Bu Türk turizminin gelişmesi için yıllardır istenen bir durumdu. Türk turizminde de artık Avrupa'da, ABD' de olduğu gibi erken rezervasyon sistemi yaygınlaşıyor. Bizim ülkemizde de."


-Son dönem yüzde 20 indirimle devam edecek


Erken rezervasyonun 3 dönemi bitmesine rağmen 31 Mayıs'a kadar sürecek 4. dönemde avantajların süreceğini belirten Özbek, ''Erken rezervasyonda 4. dönem devam ediyor. 31 Mayıs'a kadar peşin ödemede yüzde 20 indirim imkanı sağlanıyor. Misafirlerimiz indirim imkanlarından daha az da olsa bu dönemde de yararlanabilecek'' dedi.


AA


Geri Dön