27 / 04 / 2024

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı.



Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 80'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Balkanlar ve Doğu Avrupa'da büyüme hedefi doğrultusunda yeni yatırımlara odaklanan şirket, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı. Bulgaristan'da halihazırda 25 milyon Euro ciro yapan Türk ambalaj devi, son yatırımıyla bu rakamı 50 milyon Euro seviyelerine çekmeyi hedefliyor. 

Bulgaristan'daki son yatırımıyla yurtdışındaki dördüncü üretim merkezini devreye alan Sarten Ambalaj'ın Zeki Sarıbekir Türkiye ve yurtdışında toplam çalışan sayısı 3 bini geçiyor. Sarten Ambalaj CEO'su Zeki Sarıbekir, Balkanlar'da ve Doğu Avrupa'da Bulgaristan merkezli büyümeyi hedeflediklerini söylüyor. Bulgaristan'ın ilk metal ambalaj fabrikası olan bu yatırımla Bulgaristan'da 400 kişinin üzerinde istihdam sağlanacak. Sarıbekir, "Yeni fabrikamızda kavanoz kapağı ve endüstriyel ambalaja odaklanacağız. Plevne'deki fabrikamızda ise gıda tarafında büyüme hedefliyoruz" diyor. Sarten Ambalaj'ın yatırımları yurtdışı ile sınırlı kalmıyor. Zeki Sarıbekir, şirketin 200 milyon TL yatırımla Adana'da ve Manisa'da kavanoz kapağı üretimi için fabrika kuracağını da söylüyor.

Aylık 100 milyonun üzerinde kapak ürettiklerini belirten Sarıbekir, yılda 2,5 milyar adet kavanoz kapağı üretmeyi hedeflediklerini de vurguluyor. Şirketin 2030 hedefine odaklandığını ifade eden Zeki Sarıbekir, “Avrupa'da zaten kuvvetliyiz. 2030 hedefimiz 1 milyar dolar. 2030 yılında 30 fabrikaya ulaşmak istiyoruz” diyor.


Geri Dön