25 / 04 / 2024

Şaşırtan gelişme! 210 bin TL'ye sıfır km Renault Clio geliyor! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Şaşırtan gelişme! 210 bin TL'ye sıfır km Renault Clio geliyor! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Renault'dan şaşırtan bir hamle geliyor. Yakında sıfır km Clio'lar 210 bin TL'den satılabilir. İşte tüm detaylar...



Pandemi, çip krizi, tedarik sorunu ve döviz kurundaki dalgalanmalar derken otomobil fiyatları da bir hayli yükseldi. Türkiye'de 400 bin TL'nin altında satılan sıfır km araç neredeyse kalmadı. Fakat yeni bir gelişme olabilir. 210 bin TL'ye sıfır km Renault Clio satışı gerçekleşebilir. İşte tüm detaylar..

Renault boş Clio üretecek!

Fransa kaynaklı bazı dedikodulara göre; Renault satışların düştüğü pazarlardaki direnci kırmak adına boş bir Clio modeli üzerinde çalışıyor. Günümüzde Clio'nun en boş modeli Joy. Fakat yeni üretilecek model Joy'dan da daha düşük seviyede olacak.  Renault Clio Joy'un donanımlarını biraz daha sadeleştirerek otomobilin fiyatını düşürmeyi hedefliyor.

Yeni araçta eski motorlar kullanılacak!

İlk değişiklik motor tarafında olacak. Yeni Clio modelinde eski tip bir motor kullanılacak. Böylece Renault  kalan fazlalık motorları da elinden çıkarmış olacak. Elektronik donanımı hayli zayıf olması beklenen otomobilde radyo, teyp, cd çalar gibi herhangi bir aksesuar da yer almayacak. Sadece basit bir USB girişi ile ses sistemine bağlantı kurulacak.

Elektronik aksam olmayacak! Çoğu detay manuel olarak ayarlanacak!

Otomobilde bluetooth gibi kablosuz bağlantı seçenekleri de yer almayacak. 4 camın tümü elektrikli değil, çevirmeli olacak ve aynalar da çubuklu manuel ş bir şekilde ayarlanacak. 


Geri Dön