16 / 04 / 2024

Satılmayacak gayrimenkul yok, yanlış fiyatlama var!

Satılmayacak gayrimenkul yok, yanlış fiyatlama var!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, gayrimenkul sektöründe kilit noktanın fiyat politikası olduğu söylüyor. Sezginsoy, satılmayacak gayrimenkul olmadığını, ancak sektörde yanlış fiyatlamanın olduğunu belirtti.



Gayrimenkul projesi geliştiren inşaat şirketlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin yönetimini üstlenen Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, projelerin  doğru lokasyonda ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına uygun yapılması gerektiğini belirtiyor. Sezginsoy, kilit faktörün ise fiyat politikası olduğunun altını çiziyor.


Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, satılmayacak gayrimenkul olmadığını, ancak sektörde yanlış fiyatlamanın sıklıkla görüldüğünü kaydediyor. Sezginsoy, doğru lokasyonda, doğru hedef kitleye göre yapılmış, fiyatı doğru konulmuş her dairenin satışının mümkün olduğunu belirtiyor. Son dönemde üretilmeye başlayan 1+1 dairelerin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Sezginsoy, alım gücü açısından daha fazla kişiye hitap etmesi ve geliştiriciler açısından satışının nispeten kolay olması nedeniyle bu tip dairelerin üretildiğini, ancak bazı projelerde 1+1’lerin yanıltıcı olabildiğini söylüyor.


Yatırım yaparken dikkat!

Sezginsoy, konut sahibi olmak isteyen kesimlere ve yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulunuyor: “Alıcılara iki tavsiyem var. Gayrimenkul sektörü her ne kadar kazançlı olsa da mutlaka bütçelerine göre hareket etmeleri gerekiyor. Bütçelerini aşmamaya dikkat etmeliler. Bununla birlikte, her gayrimenkul alımının aslında geleceğe yönelik bir yatırım, hatta belki de hayatlarının en önemli yatırımı olduğunu unutmamalılar. Değerlenme potansiyeli yüksek, nakite dönmesi nispeten kolay ürün almaya dikkat etmek gerekiyor.”


Yatırımcıların ise bölgenin potansiyel gelişimi ve kira değerine özellikle dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Sezginsoy, şunları kaydediyor: “Gayrimenkul almadan önce yatırımcıların kendilerine şu soruyu sormaları gerekiyor: Yatırım amacım nedir? Kira getirisi mi, potansiyel artışı mı, muadillerine göre fiyatı mı, gelecekte yaşayabileceği yer mi? Buna göre farklı yatırım alternatifleri elenerek en doğru kararı almak mümkün olacaktır.”


Prime Property – Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı, yenilikçi ve hizmet odaklı yaklaşımıyla, ihtiyaç duyulan her alanda gayrimenkul projeleri geliştiren inşaat şirketlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin yönetimini üstlenmektedir. Prime Property, 2012 yılından bugüne 24 farklı markalı konut projesinde aktif rol alarak 1000’in üzerinde gayrimenkul satışı gerçekleştirmiştir. Prime Property’nin hizmetleri arasında etkin kullanım, bölge, rakip ve proje analizleri, fizibilite, proje şerefiyelendirme ve fiyat analizleri, ödeme alternatifleri ve kampanya oluşturulması, pazarlama ve iletişim stratejileri, medya planlama, gayrimenkul hukuk danışmanlığı, satış süreci danışmanlık hizmetleri, satış ekiplerinin oluşturulması ve eğitimi, satış sonrası, müşteri ilişkileri yönetimi, teslim süreci ve stok yönetimi hizmeti bulunmaktadır. Prime Property, faaliyetlerine iş ortakları arasında yer alan geliştirici firmaların ve projelerinin farklı aşamalarında satış ve pazarlama çözüm ortağı olarak devam etmektedir. 




Geri Dön