25 / 04 / 2024

Savaş sonrası alarm! 10 maddelik tasarruf planı paylaşıldı

Savaş sonrası alarm! 10 maddelik tasarruf planı paylaşıldı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Avrupa’da doğal gaz ve petrol sıkıntısı patlak verdi. Rusya’ya uygulanan ambargolardan dolayı doğal gaz ve petrol birim fiyatları rekor kırarken, olası tedarik sorunu da gündeme geliyor.



Uluslararası Enerji Ajansı tarafından konuyla ilgili 10 maddelik önemli bir önlem paketi hazırlandı. Avrupa’da yaşanması muhtemel sıkıntıların en aza indirilmesi adına 10 maddelik hazırlanan plan, ülkelere gönderildi. Araçlara maksimum kişi sayısıyla binmek, hafta sonu ise hiç binmemek gibi dikkat çekici öneriler bulunuyor.

FİYAT SIKINTISINI VE EKONOMİK ZARARI AZALTIYOR

Uluslararası Enerji Ajansı’nın yayınladığı öneriler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yoğun talep mevsiminden önce petrol piyasalarına arzın azalmasıyla sonuçlandığından dolayı fiyat sıkıntısını ve baskıları azaltmak için yayınlandığı belirtilirken, piyasa gerilimlerini hafifletmek adına eylemlerin önerildiği, tüketicilerin hissettiği fiyat ve ekonomik sıkıntısını azaltacağı vurgulandı.

Savaş sonrası alarm! 10 maddelik tasarruf planı paylaşıldı

İŞTE 10 MADDELİK O TASARRUF PLANI

Mümkün olursa haftada 3 güne kadar evden çalışma
Etki:
Haftada 1 gün hemen hemen 170 kb/d tasarruf sağlar; 3 gün ise yaklaşık olarak 500 kb/d tasarruf yapılmasını sağlar.

Otoyollarda hız sınırlarını en az 10 km/sa düşürün.
Etki:
Kamyonlardan 140 kb/d ve arabalardan yaklaşık 290 kb/d yağ tasarruf yapılmasını sağlar

Toplu taşımayı daha ucuz hâle getirin ve mikro mobiliteyi, bisiklete binmeyi ve yürümeyi teşvik edin
Etki: Günde yaklaşık 330 kb tasarruf yapılmasını sağlar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön