24 / 04 / 2024

Şebnem Dinçgör'ün Çubuklu Vadi'deki villası modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor!

Şebnem Dinçgör'ün Çubuklu Vadi'deki villası modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor!

Şebnem Dinçgör 'ün oğlu Kerim ile yaşadığı Çubuklu Vadi'deki villa, modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor. Dekorasyona meraklı Dinçgör, keyifle yaşayacağı evin kapılarını Bursa Hakimiyet Magazin'e açtı.



Şebnem Dinçgör Çubuklu Vadi'deki villasını Bursa Hakimiyet Magazin'e anlattı;

Aile bağlarına çok önem veririm Tamamen kendi ilgilendiği evinin dekorasyonunu dört ayda tamamlamış. Evde heykel ve resim gibi sanat parçalan görmeyi sevdiğini anlatan Dinçgör, Kemal nsoy'un bir tablosunu yemek odasının duvarına, Amalfi'den aldığı balerinli çalışmayı da salondaki şömine üzerine asmış. "Benim de bir zamanlar bale yapmışlığım var. Bunu gördüğüm anda çok sevdim. Resme bakarak yürürseniz balerinin kendi etrafinda döndüğünü göreceksiniz," diye anlatıyor resmi bize. 


Salonun bir duvarını kaplayan ceviz-beyaz lake kitaplıkta Paris'ten aldığı eski kitaplar, Afrika'ya oğluyla yaptığı seyahatlerden topladığı masklar ve aile fotoğrafları dikkat çekiyor. Tarihe meraklı olduğundan eski orijinal denizci haritalarına ilgisi varmış. "Uzun seyahatlere, özellikle kışın Miami ve Malpler gibi sıcak yerlere gitmeye bayılıyorum. 


Mısır, İtalya ve Amerika en sık gittiğim rotalardan. Her seyahatten bana orayı hatırlatan aksesuarlar alır dönerim," derken merpen duvarına astığı birbirinden renkli Venedik işi maskeleri işaret ediyor. Kızkardeşi Çiğdem Seyrek ve oğlu Kerim en sıkı seyahat arkadaşları onun. "Aile bağlarına çok önem veririm. Ailemle, özellikle de kızkardeşimle görüşmediğim tek günüm olmaz," diyor gözleri parlayarak. Evden misafir hiç eksik olmuyor. Kışın arkadaşlarıyla genelde kış bahçesinde oturmayı tercih ediyormuş. Orayı herkes sıcak buluyor ve seviyor," diye belirtiyor Dinçgör. 


Sabahın erken saatleri... 

Şebnem Dinçgör'ün orman manzaralı Çubuklu Vadi'deki evinden içeri giriyoruz. Sabah sporunu yapmış, tüm dinçliği ile karşılıyor bizleri zerinde siyah dar eşofman altı ve siyah tişörtü var. "Erken kallonlardanım. Oğlum Kerim'in okulu için sabah 7'de ayaktayım. Onu yolcu ettikten sonra bisikletime atlayıp karşı ormanın yolunu tutarım," diye anlatmaya başlıyor salonundan görünen yeşil ormana bakarken. 

Buraya bir yıl önce taşınmış. 


Köpekleri Cookie ve Lucky de onlarla birlikte burada yaşıyor. Daha önceki evinde Boğaz seyrettiğinden, biraz da yeşil görmek istediğinden bahsediyor burayı tercih etme sebebi olarak. 


Burada huzur buluyorum Emre Arolat'ın tasarladığı Çubuklu Vadi'deki evleri de mimari olarak çok beğenmiş zaten. Sitede birkaç ev gezmiş ama en çok, bu evden etkilenmiş. 


"İçine girdiğim anda huzurlu bir his verdi. 

Daha önce yaşayanlar da evin içindeki ayrıntılara malzeme seçimleriyle önem vermişler. Benim tadilat işlerine girmemi gerektirecek bir durum olmadı pek. 


Sinema alanını spor salonu, jakuzi ve sauna olarak değiştirdim. Bir de misafir banyosu ile kendi yatak odamda birkaç değişildik yapmak istedim o kadar," diye anlatıyor Dinçgör. 


550 m2'lik üç katlı önü havuzlu, içi asansörlü villanın giriş katında içinde yemek odası olan ve kış bahçesine geçiş sağlayan büyük ve aydınlık bir salon, geniş beyaz bir mutfak, misafir tuvaleti ile misafir ve personel odaları bulunuyor. Hemen yanında spor salonu ve SPA havasında tasarlanmış bölüm yer almış. Asma kat oğlu Kerim'in yaşam alanı olarak düzenlenmiş. Burada içinde banyosu bulunan ve üst bahçeye bakan bir yatak odası ve önünde oturma alanı olan bir asma kat var. En st katta ise orman manzaralı yatak odasına yer alıyor. 

Yatak odasının yanında büyük açık bir banyo ve geniş giyinme alanlan bulunuyor. 


Evin genelinde malzeme olarak zeminde beyaz parlak mermer ve koyu ahşap parkeler kullanılmış. Açık krem rengi duvar kağıtları da bir aydınlık görüntüyü pekiştirmiş. Evin güzel ışık almasında mimarının boydan boya cam pencere kullanması etkili olmuş tabii. "Ben modern ve sade dekorasyonu olan evleri seviyorum. Araya klasik parçalarla renk katmak kaydıyla tabii," diye anlatıyor Dinçgör dekorasyon zevkini. Eve girer girmez karşısına çıkan salon için beyaz, geniş ve rahat deri oturma grupları hayal etmiş. Bunu da O Design'dan aldığı oturma takım ile gerçekleştirmiş gözüküyor. 


Kanepelerin önünde yer alan ahşap büyük sehpayı bir arkadaşı sayesinde bulmuş. "Umudu tam kestiğimde çıktı sehpa karşıma. Büyük mekanlar için sehpa bulmak o kadar da kolay değilmiş," diye açıklama yapıyor sonra da. 

Sebze ağırlıklı besleniyorum Bahçeyi yazın arkadaşları için barbekü keyfine göre tasarlamış. Bu nedenle evde iyi bir müzik sistemi olması önemli bir ayrıntı. Ağır caz dışında her tür müziği dinlemekten keyif alıyormuş. Peki mutfakla arası nasıl? "Öyle yemekler döktürdüğümü pek söyleyemem. Ama niyetlenirsem elimin çabuk ve lezzetli olduğunu hep söylerler," diye belirtiyor. Haftanın altı günü spor yapıyor. 'Yemek yemek için spor yapanlardanım ben aslında," diyor iştahlı biri olduğunu belirterek. Fiziğinin sırrını sebze ağırlı beslenmeye bağlıyor. Duru ve parlak gözüken cildine evde hazırladığı esmer şeker ve bebe sabunu köpüğü karışımından uyguluyormuş. 



Bursa Hakimiyet Magazin




Geri Dön