25 / 04 / 2024

Sedat Altınay: Emlak ve inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

Sedat Altınay: Emlak ve inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

“Emlak ve inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir” diyen Altınay, vatandaşları konut yatırımına davet etti.



“Emlak ve inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir” diyen Altınay, vatandaşları konut yatırımına davet etti.



Gayrimenkul sektörünün yatırım için en güvenli liman olduğunun altını çizen Altınay, konuta ve toprağa yatırım yapan herkesin her zaman kazandığını hatırlattı. FETÖ’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından ekonomide bazı sorunlar yaşandı. Başta borsa ve altın sektörünün etkilediği olumsuzluktan gayrimenkul sektörü de nasibini aldı. Hükümetin yapmış olduğu stratejiler sonucunda yaşanan olumsuzluklar kısa sürede çözülmeye başladı. Hükümetin attığı adımları doğru bulan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “15 Temmuz olaylarında bir sendeleme geçirsek de başta Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz olmak üzere yapılan açıklamalar doğrultusunda konut kredilerinin faizlerinin düşürülmesi noktasında oldukça hareketlilik yanşamasını bekliyoruz. Faiz oranlarının 0.90 ve altına çekilmesi ve emlak konutunda 0.70’de kredi faizlerini sabitlemesi sektörde hareketlilik yaşattı, beklentilerimizi artırdı. Önümüzdeki aylar satış ve kiralama noktasında daha fazla hareketlilik yanşamasını bekliyoruz. Konya Emlakçılar Odası olarak vatandaşlara yatırım yapmaları konusunda yatırımlara devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Konya bir yatırım cennetidir, gayrimenkul sektörüne yatırım yapsınlar. Bugüne kadar yaptıkları yatırımdan hep kazanmışlardır, bundan sonra saha fazlasını kazanacaklardır” dedi.


 “EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ GAYRİMENKUL VE İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR”

En güvenli yatırımın toprağa yapılan yatırım olduğunu söyleyen Altınay, “Başarısızlıkla sonuçlanan darbe sonrasında vatandaşlarımızda bir miktar tedirginlik oldu, hükümetin kararlı tutumu emlak ve gayrimenkul sektörünün ayakta kalmasını sağladı. Darbe kalkışmasının etkisiyle bir etkilenme oldu fakat altın sektöründeki gibi dalgalanma yaşanmadı gayrimenkulde. Altın ve borsa çok güvenli bir liman değil, inişli çıkışlı seyirler olur orada. Emlak ve inşaat sektöründe başta inşaatı ele aldığımızda 226 tane kalem var. Bu 226 kalemden sebeplenen vatandaşlar var. Ekonominin lokomotifi inşaat ve emlak sektörüdür. Bu yüzden hükümet sektörün üzerine eğildi” şeklinde açıklamalarda bulundu.


EN BÜYÜK PROBLEM KİRALIK DAİRE

Konya’da emlak sektöründe yaşanan en büyük problemin kiralık daire olduğunu belirten Altınay, elinde imkânı olan vatandaşları konut alımına davet ederek, kiralık daire sorununun çözülmesini bekliyor. Konya’nın merkez ilçesi olarak bilinen Selçuklu, Meram ve Karatay da kiralık daire sıkıntısı yaşanıyor. Kimse tedirgin olmasın kiralık daire probleminin de çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu. Kaynak: Konuta yapılan yatırım kazandırıyor 



Anadolu'da Bugün


Geri Dön