26 / 04 / 2024

Sedat Altınay: Kaçak emlakçılarla mücadele ediyoruz!

Sedat Altınay: Kaçak emlakçılarla mücadele ediyoruz!

Konya Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Altınay kayıt dışı çalışan emlakçılar hakkında vatandaşları uyararak, ''Vatandaşımız mağduriyet yaşamak istemiyorsa odamız üyesi olmayan hiç kimseden alışveriş yapmamalı” diye konuştu.



Konya Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Altınay, kayıt dışı çalışan herhangi bir odaya üye olmayan emlakçılar hakkında vatandaşı uyardı. 

Anadolu'da Bugün Gazetesi'nden Müslüm Evci'nin haberine göre, 5 Eylül'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile korsan emlakçıların engellenmeye başlandığını ifade eden Sedat Altınay, yönetmelikle birlikte herhangi bir emlak ofisine kaydı bulunmayanların taşınmazlar üzerinden satış ve kiralama yapamayacağını belirtti.

Yönetmelik gereği vatandaşın yetki vermedikçe hiçbir emlakçının kiralık veya satılık levhası asamayacağının altını çizen Altınay, “İlerleyen süreçte vatandaşın yetki belgesiyle astığımız levhalarda ‘Konya Emlakçılar Odası üyesidir’ amblemi yer alacak” diye konuştu.

Vatandaşların mağdur olmaması için Konya Emlakçılar Odası üyesi olmayan hiçbir emlak ofisinden alım satım ve kiralama yapmaması gerektiğinin altını çizen Altınay, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız iş yeri olmadan kaçak çalışan emlakçılarla yapılan birçok alışverişte mağduriyet yaşıyor. Bu da emlakçılar olarak bize mal ediliyor.  Odaya bağlı olmayan, vergi mükellefiyeti olmayan, milli ekonomiye katkısı bulunmayan kaçak seyyarlarla mücadelemiz devam ediyor.”

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle Emlakçılar Odası’na kayıtlı üyelerin lisanslarını aldıklarını söyleyen Sedat Altınay, yakın bir süreçte web tapu uygulamasıyla birlikte bazı yeniliklerin faaliyete geçeceğini kaydetti. Web tapu uygulamasıyla birlikte oda üyesi olanlara tapunun bütün bilgilerine erişimi sağlayan sicil numarasıyla kayıt yapılacağının altını çizen “Web tapu sistemi yönetmelik sonrasında da sadece yetkili emlak danışmanları tarafından kullanılabilecek. Eğer web tapu sistemi de tam anlamıyla oturursa ayakçı, seyyar emlakçılar bitecek” dedi.

2018 yılında konut satışlarında bir miktar artış yaşandığını ama  seçim atmosferinden dolayı satışların durduğunu söyleyen Altınay, vatandaşlara çağrıda bulundu. Altınay, “Vatandaşlarımız gayrimenkule yatırım yapmak istiyorsa şu an tam zamanı. Çünkü inşaat girdi maliyetleri artmasına rağmen gayrimenkul fiyatlarına zam yansımadı ve fiyatları sabit tutuldu” diye konuştu. 


Geri Dön