26 / 04 / 2024

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri'de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri'de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Sedat Kılınç İnşaat, iki yıllık sürede Kayseri'de Ahi Evran, Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinde yaklaşık 72 milyon TL'lik bir maliyetle 239 konutu teslim etti.



Sedat Kılınç İnşaat, iki yıllık sürede Kayseri'de Ahi Evran, Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinde yaklaşık 72 milyon TL'lik bir maliyetle 239 konutu teslim etti. Dünya'dan Hilal Sönmez'in haberine göre; projelerin en büyüğünün Ahi Evran bölgesindeki kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, projede iki etabın tamamlandığını, ihaleye açılacak diğer etapları da yine kendilerinin yapmak istediğini dile getirdi.

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yaklaşık 600 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını ve şehrin önemli bir lokasyonunda yer aldığını ifade eden Kılınç, “Projenin tamamı 3 bin 250 konuttan oluşuyor. İlk 2 etapta 150 daire ve 4 ticari alan tamamladik ve buralarda yaşam başladı. Ancak, bölgeye sadece konut yapmadık. Ayni zamanda, aile sağlık merkezi, AVM ve yeşil alan gibi sosyal donatılarında içinde olduğu bir yaşam alanı inşa ettik. Bölgeye şimdiye kadar yaklaşık 32 milyon TL'lik bir yatırımda bulunduk. Bu yıl içinde proje alanında bulunan diğer gecekondularda yıkılacak ve tekrar ihale açılacak. Biz yeni açılacak ihaleyi de almayı ve projenin tamamını yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinin de tamamlandığını kaydeden Sedat Kılınç, “Kılınçbey'de 33 daire ve ticari alan yaptık. Araslar içindeki riskli yapıları dönüştürdük. Yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırımdı ve bizim kendi projemizdi. Balcioğlu projesi de yine Kılınçbey gibi kendi projemizdi. Burada da 56 daire ve 6 ticari birim teslim ettik. Yaklaşık 25 milyon TL'lik bir yatırım bedelini de bu bölgemizde gerçekleştirdik. Projelerin tamamını 2 yıllık sürede bitirdik ve yaşam başladı” diye konuştu.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde son durum ne?


Geri Dön