27 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin yapım sözleşmeleri meclis gündeminde!

Şehir hastanelerinin yapım sözleşmeleri meclis gündeminde!

Şehir hastanelerinin yapım sözleşmeleri meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, şehir hastanelerinin yapım sözleşmelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Emir önergesinde "AKP İktidarının büyük bir önem atfettiği projelerden biri olan "Şehir Hastaneleri" ön plana çıkmaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla başlatılan sağlığın ticarileştirilmesi programının bir halkası olarak yorumladığımız şehir hastanesi projesi hazırlanan rapora göre normal ihale yöntemlerine göre yüzde 24 daha pahalıya mal edilmektedir. Şehir Hastaneleri projesi eşit, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetlerine erişime değil, sağlığın özelleştirilmesine hizmet edecek bir planlama üzerinde ilerlemektedir." dedi.

"Bu güne kadar 8 adet şehir hastanesinin hizmete geçtiği bunların Yozgat, Mersin, Isparta, Kayseri, Manisa, Eskişehir ve Elazığ olduğu belirtilmektedir. Türkiye genelinde toplam 28 adet şehir hastanesinin açılacağı ifade edilmektedir." diyen Emir, Hazine ile Sağlık Bakanlığı kamu özel işbirliği sözleşmelerine yönelik sunulan garantileri sordu. Sözleşmenin örneğini de tarafına talep etti.

 


Geri Dön