19 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin yatırım maliyetleri mecliste!

Şehir hastanelerinin yatırım maliyetleri mecliste!

Şehir hastanelerinin yatırım maliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerinin yatırım maliyetlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Sağlıkta Dönüşüm programının bir parçası olarak yapılan Şehir Hastanelerinin yatırım maliyetlerinin gerçek değerinin çok üzerinde olduğuna ve Devlet Bütçemize büyük oranda yük getirdiğine dair değerlendirmeler ve raporlar bulunmaktadır. Ayrıca Şehir Hastanelerine ait sözleşmelerin Bakanlığınız tarafından “ticari sır” gerekçesiyle kamuoyu hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle paylaşılmaması bu kaygıları daha da arttırmaktadır. Kamu harcamaları şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleriyle yapılması gerekirken, Bakanlığınız tarafından Şehir Hastanelerine ait sözleşmelerin gizlenmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetim yetkisini de engellemektedir'' diye konuştu.

CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1- Yabancı menşeli (ABD) yönetim danışmanlık şirketi Frost & Sullivan tarafından hazırlanan ve https://ww2.frost.com/frost-perspectives/analvsis-public-private-partnership-ppp-hospital-campuses-construction-programme-turkev/intemet adresinde, Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “An Analysis of Public-Private-Partnership (PPP) Hospital Campuses Construction Programme of Turkey” isimli raporda yer alan tabloda; ülkemizde yapılmış veya yapılması planlanan 15 Şehir Hastanesine ait yatırım maliyetlerinin miktarları belirtilmektedir.

2- Maliyet miktarları 255.000.000 - 1.232.000.000 USD arasında değişen bu 15 Şehir Hastanesinin tabloda yer alan yatırım miktarları doğru mudur?


Geri Dön