27 / 04 / 2024

Şehir hayatından kaçış arsa satışlarını patlattı!

Şehir hayatından kaçış arsa satışlarını patlattı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle müstakil yaşamlar ön plana çıktı, bu da arsa yatırımlarını oldukça artırdı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla müstakil yaşamlar ön plana çıktı, bu da arsa yatırımlarını oldukça artırdı.

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan, arsa yatırımlarının artık yatırım için değil yaşamak için alındığını söyledi. Rafet Orhan şunları söyledi: “ Kentten kaçışı hedefleyen müşterilerde artış oldu. Bu süreçte arsa fiyatları da geçmişe oranla çok daha hızlı değer kazandı. İnsanlar bahçeli bir hayata kaçmak istiyorlar.” diyor. Orhan bu konuda deneyimlerini ise şöyle özetliyor: “Önceki yıllarda çocuklarına yatırım için arsa alan orta yaş ve üstü müşteri profili, şimdilerde kendi evini yapmak isteyen genç gruba dönüştü. Evlere kapanma sürecinde insanlar toprağın değerini daha fazla anladı. Apartmanlara sıkışmışlık duygusu, toprak özlemini körükledi. Toprağa ayak basabilmek hayaliyle arsa alıp, ev yapmak isteyen genç müşteri profilinde artış oldu. İnsanlar imkanları dahilinde doğa ve deniz ile iç içe olabilecekleri alanlara yöneldiler.”

Şehir hayatından kaçış arsa satışlarını patlattı!

89 bin liraya müstakil yaşam

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi nedeniyle ücretli olarak çalışan İstanbulluların, bahçeli ev hayalini öne çektiğini dile getiren Rafet Orhan “Uygun projelerle orta ve düşük gelirli gruba ürün sağlıyoruz. 89 bin ila 500 bin TL arasında yatırım seçeneklerimiz var. İsteyenlere arsalarını temin etmenin yanı sıra evlerini uygun bütçelerle inşa etmelerine de yardımcı oluyoruz. Pandemiden önce 20-30 kişi bir araya gelir bir arsa alıp site kurarlardı. Şimdi ise herkes tek başına müstakil alanlarda yaşamak istiyor. Kalabalık yaşam hayal edilmiyor” şeklinde konuştu.

Şehir hayatından kaçış arsa satışlarını patlattı!

Müstakil evlerde talep patlaması

COVID-19 salgınıyla beraber müstakil evlere talep arttı. Tapusorcom tarafından hazırlanan, “Pandemi Döneminde Müstakil Ev Trendleri" başlıklı rapora göre, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber müstakil bahçeli konutlar en çok İzmir'den 9, İstanbul'dan 7, Muğla'da 5, Sakarya'dan 4 ilçede arttı. Son 1 senede fiyatların zirve yaptığı ilçeler şu şekilde: Egenin incisi İzmir'de yüzde 71 ile Foça, mega kent İstanbul'da yüzde 34 ile Üsküdar, tatilcilerin gözdesi Muğla'da yüzde 60 ile Ortaca.

İstanbul'da hangi ilçeler ön plana çıktı?

Koronavirüs salgını uzaktan çalışmayı da beraberinde getirdi. Cazibesini kaybettiği düşünülen mega kent İstanbul çevresinde az nüfuslu bölgeler bahçeli ve müstakil konut fırsatları sunuyor. Silivri, Çatalca, Arnavutköy gibi öne çıkan bölgeleri Sancaktepe, Çekmeköy gibi geçiş bölgeleri izliyor. 

Mega kent İstanbul'da son bir senede bahçeli müstakil evlerin fiyatlarının arttığı ilçeler şu şekilde: Üsküdar (yüzde 34), Beşiktaş (yüzde 33), Beykoz (yüzde 27), Silivri (yüzde 15), Sarıyer (yüzde 9).

 

 

İstanbul'un hangi ilçelerinde arsa fiyatları arttı?


Geri Dön