20 / 04 / 2024

Şehir Üniversitesi arsasında tartışma büyüyor!

Şehir Üniversitesi arsasında tartışma büyüyor!

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin arsası hakkından yaşanan tartışmalar devam ediyor. Eski  başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.



İstanbul Şehir Üniversitesi'nin arsasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Gizem Kırakış'ın haberine göre; eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, görev döneminde kamu arazisine tahsis edilen ve Halkbank’tan kredi verilen İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “adeta dolandırıcılık” suçlamasına iki sayfalık açıklamayla cevapladı.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:
“Sayın Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde çıkan 4046 sayılı yasaya istinaden gerçekleşen bu devir ile bahsekonu arazinin rant alanı haline dönüşmesi engellenmiş ve kamuya ait olan değerli arazinin yine kamunun hizmetinde kalması sağlanmıştır. Devir işlemi tahsis bedellerinden kaçınmak ya da kamu arazisini mülk edinmek için değil, Danıştay’ın tahsis işlemini iptal etmesinden sonra yasaya uygun olarak zorunlu olarak yapılmıştır. 

... Çağrım açıktır: Madem ki bu ülkeye hizmetten gayrı hiçbir hedef gütmemiş bir başbakana ‘dolandırıcılık’ iftirasında bulunulmuştur, o zaman şu anda görev yapanlar da dahil  yaşayan bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde gerekli komisyonlar oluşturulmalıdır.”

TEPKİ GÖSTERDİLER: SÖYLEDİKLERİNİN ALTINDA KALIRLAR

Davutoğlu’nun, İstanbul Şehir Üniversitesi’ne geçmişte verilen arazi ve Halkbank’ın geri ödenemeyen 417 milyon liralık kredisi hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine karşı yaptığı çağrıya AK Parti tepki gösterdi. Üniversiteye verilen araziyle ilgili “Türkiye’de hiç yapılmamış bir işlem yapılmış” diye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, şu açıklamalarda bulundu:

“Burada baştan yapılmış bir yanlış var, onu da hukuk çözecek. Konu siyasileştirilmeye çalışılıyor. Burada milletin emanetine sahip çıkıyoruz. Onun (Davutoğlu’nun) hesabı kastedilmiyor. Bu konuyu hukuki boyutunu bırakıp siyasi boyuta getirerek yanlış yaptılar. Mağduriyet algısı oluşturmaya çalışıyorlar. İşi farklı yerlere çekip siyasi rant elde etmeye çalışırlarsa söylediklerinin altında kalırlar.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise “Bir üniversitenin bir siyasi kişilikle anılmasını doğru bulmam. Fakat şimdi bu konu siyasallaştırıldı. Yani AK Parti ile siyasetle hiçbir ilgisi olmayan bir konu” diye konuştu.

SUÇUNU İKRAR EDİYOR

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de Davutoğlu’nun açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu’nun açıklamasını paylaşan Şahin, yorumunda şu ifadeleri kullandı: “Yine uzun uzun bir şeyler anlatmış ama özeti şu: ‘Evet; hiçbir örneği olmayan mülkiyetin bedelsiz devri işlemini gerçekleştirdim, suçumu ikrar (kabul) ediyorum’ diyor.”


Geri Dön