25 / 04 / 2024

Şehirlerin marka değeri lüks konut fiyatlarından ölçülür!

Şehirlerin marka değeri lüks konut fiyatlarından ölçülür!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir şehrin marka şehir değerinin o şehirdeki lüks konut fiyatlarının metrekare birim fiyatlarıyla ölçüldüğünü söyledi..



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir şehrin marka şehir değerinin o şehirdeki lüks konut fiyatlarının metrekare birim fiyatlarıyla ölçüldüğünü söyledi. Antalya'daki en lüks villa satış fiyatının metrekaresinin şu an 2 bin dolar civarında olduğunu belirten Türel, "Bugün 300 metrekarelik en lüks daire 600 bin dolarlara satılıyor. Paris'e gidin metrekaresi 45 bin dolar, Monaco'da 55 bin dolar" diye konuştu. 


İSTANBUL'DA ARTTI 

İstanbul'da bundan on yıl önce daire fiyatlarının 2 ile 3 bin dolar arasında olduğunu hatırlatan Başkan Türel, "Ama şimdi İstanbul 15 bin doları gördü. Biz böyle güzelim bir şehirde hala 2 bin dolara satış yapıyoruz. Bir şehrin marka değerini bu şekilde kıyaslayıp ölçebilirsiniz. Yazın bir kenara, Allah ömür verirse 4 sene sonra Antalya'da metrekaresi 7 bin 8 bin dolara daire satışları olacak. Tam gaz gidiyoruz" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön