26 / 04 / 2024

Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Sancaktepe'de açıldı!

Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Sancaktepe'de açıldı!

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın anısına yapılan "Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ' ın katılımıyla açıldı...





Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın anısına yapılan "Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla açıldı. Edebiyat, müzik, spor, sinema, fotoğrafçılık gibi 18 kulübü bünyesinde barındıracak olan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'nde, gençlere 38 farklı branşta eğitim verilecek.  


Sancaktepe Belediye tarafından yapımı tamamlanan Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, AK Parti İstanbul milletvekilleri Metin Külünk, İdris Güllüce, Bilal Macit, Osman Boyraz ve vatandaşlar katıldı. 


  Açılış öncesinde bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, mazlum ve mağdur için yola çıkıp şehit olan Furkan Doğan'ın adını verdikleri güzel bir eseri hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Öte yandan da 2011 yılında Türkiye birincisi seçilen 'Genç Gelecek' projemizin devamı noktasında ikinci bir esere kavuşmuş oluyoruz. Açılışını yapmış olduğumuz 11 tane bilgi evimizde 21 bin civarında ilk ve ortaokul öğrencileri kayıtlı. Orada 21 bin çocuğumuza 10 civarında öğretmenimizle ilaveten ücretsiz olarak dershane hizmeti veriyoruz. Yine 3 yıl önce hizmete giren Genç Gelecek Merkezimizde de 4 bin 500 civarında da lise ve üniversite öğrencileri kayıtlı. İnşallah bu açılacak mekanla beraber bu sayı 5 bin, 6 bin, 7 bin olacak. Ayrıca kongre merkezi de dahil olmak üzere her türlü kültürel, sosyal ve eğitsel faaliyetlerin yapılacağı 7 adet kültür merkezimiz var. 3 tane olimpik yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. 2 tane kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor. İl Özel İdaresi'nin bölgemize yapmış olduğu çok sayıda yeni okul binaları ve ek binalar olmak üzere bölgemiz adeta bir nevi eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi olacak. Biz inanıyoruz ki gençler bizim geleceğimiz, bizim istikbalimiz. Çünkü hem neslimizi, hem tarihimizi, hem kültürel mirasımızı, hem de geleceğimizi gençlerimize emanet edeceğiz" şeklinde konuştu. 


  Genç gelecek projesi kapsamında 18 tane kulüp oluşturulduğunu kaydeden Erdem, "Fotoğrafçılık, sinema, tiyatro da dahil olmak üzere oluşturulan bu kulüplerimizde 4 bin 500 gencimiz eğitim alıyor. İnşallah bu mekanların sayılarını artırarak, biz arzu ediyoruz ki, Sancaktepe'de şuan da ilk, orta ve lise 54 bin öğrencimiz var. Bunun 26 bini belediyemizin açmış olduğu müesseselerden istifade ediyor. Bu sayıları ileriye doğru artırarak Sancaktepe'deki gençlerin gelişiminde, istikbale hazırlanırken onlara önemli bir altyapı oluşturup katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Gençlik merkezine isim için akıllarına ilk Mavi Marmara'da şehit olan Furkan Doğan'ın geldiğini dile getiren İsmail Erdem, "Burada Furkan Doğan kardeşimizin ismini yaşatarak aslında gençlerimizin de ufkun açmak, onlara cesaret aşılamak, onlara özgüven kazandırmak ve onları dünya meseleleriyle de baş başa bırakmak istiyoruz. Yeryüzünün sadece tozpembe bir hayal dünyası olmadığını da göstermek istiyoruz. Mücadele olmadan hiçbir şeye sahip olunamayacağının da işaretini veriyoruz" diye konuştu. 


  Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden aktivist Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan da, 3 yıl önce hayatını kaybeden oğlunun isminin daha önce yurtdışı da dahil bir çok kez eserlere verildiğini ifade ederek "Ancak İstanbul'da ilk defa bir belediye tarafından, hem de büyük bir gençlik merkezine Furkan'ın adı veriliyor. Bunu öğrendiğimde benim içinde sürpriz oldu. 3 yıl sonra hala unutulmayıp da, onun adına bir gençlik merkezi kurulması, onun isminin verilmesi bizi ailece son derece müteessir etti. Bunda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bunu da Furkan'ın şehadetinin bereketidir diye düşünüyorum" dedi. 


  Konuşmaların ardından Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, protokolde bulunan davetlilere plaket takdim etti. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindekiler kurdele keserek gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından İsmail Erdem, Bekir Bozdağ ile birlikte gençlik merkezini gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi, bünyesinde bulundurduğu 18 kulübün yanı sıra uzman rehber ve psikologlarla gençlere danışmanlık hizmetleri de verecek.


Zaman Gazetesi 


Geri Dön