25 / 04 / 2024

Selçuklu Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Selçuklu Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Yaptığı sosyal tesislerle vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda büyük katkı sağlayan Şahinbey Belediyesi tarafından, 75.Yıl, Çağdaş, Yeşilevler ve Bülbülzade Mahallelerinin birleştiği noktada yaptırılan Selçuklu Gençlik Merkezi törenle açıldı.




Yaptığı sosyal tesislerle vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda büyük katkı sağlayan Şahinbey Belediyesi tarafından, 75.Yıl, Çağdaş, Yeşilevler ve Bülbülzade Mahallelerinin birleştiği noktada yaptırılan Selçuklu Gençlik Merkezi törenle açıldı. Tesisin açılış törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Belediye Başkanı Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gül: “Bu Tesislerde Yetişen Gençler Tükiye’ye Büyük Hizmetler Yapacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Abdülhamit Gül, Şahinbey Belediyesi’nin gençlere yönelik yaptığı yatırımların çok büyük olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve ekibinin gece-gündüz demeden çalıştığını ifade eden Gül, “Hizmet sevdasıyla, gece-gündüz demeden milletvekilimizle, teşkilatımızla, belediye başkanımızla çalışmamızın tek bir nedeni var, o da bu cennet vatana olan sevgimiz, ülkemizi sevmemiz ve milletimiz. Bizim bu sevdamızı, bu aşkımızı, bu coşkumuzu başkaları anlayamazlar. Bizim başka Türkiye’miz yok, bizim başka Gaziantep’imiz yok. Gaziantep’imizi, Şahinbey’imizi daha iyi yerlere getirmek için belediyelerimizle, hükümetlerimizle canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu ki çocuklarımızı, kardeşlerimizi böyle güvenilir yerde, gençlik merkezinde siz değerli anneler huzur içerisinde güven içerisinde gönderebileceksiniz.  Bu gençler geleceğin mimarı olacak gençler. Bakın geçen hafta bir Türk bilim adamı Aziz Sancar, Nobel ödülü aldı. Mardin’in bir köyünde ücra bir yerinde yetişmiş ama bu ülkenin imkanlarıyla okullarında yetişmiş birisi Nobel ödülü almaya hak kazandı. İnanıyorum ki yıllar geçecek bu gençlik merkezlerinden yetişen gençler Türkiye’ye çok büyük hizmetler edecek. Gençlerimiz kahve köşelerinde değil, kötü arkadaş peşinde değil burada bilimin, irfanın peşinde olacaklar, geleneklerini, tarihlerini en güzel şekilde öğrenecekler. Böylesi güzel bir tesisin yapımında emeği geçen başta Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu ve ekibini yeniden tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Koçer: “Vatandaşlarımız Her Şeyin En İyisine Layık”

Milletvekili Nejat Koçer de tesisin mimari yapısıyla ismini hak eden güzel bir yapı olduğunu söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında çok güzel işler yaptığına dikkat çeken Koçer, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve değerli ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Onlar alkışı gerçekten hak ediyor. Açılışını yaptığımız her projede şunu görüyoruz ki her proje yeni bir tecrübe, hep daha güzel işleri bitiriyor, daha güzel işleri yapıyorlar. İnsanlarımız her şeyin en güzeline layık. Bizim hemşerilerimiz, bizim memleketimiz daha da güzel hizmetlere layık. Eğer istikrar içerisinde gidebilir, geleceğimizi görebilirsek, daha iyi hizmetlere hep birlikte imza atarız inşallah. Bu hizmette emeği geçen tüm arkadaşlarıma, mühendislere, işçi kardeşlerime hepsine teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu: “Kim Ne Derse Desin Biz Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise sosyal tesis hakkında bilgi vererek çalışmaların devam edeceğini aktardı. Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarının hiç durmadığını ifade eden Tahmazoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren, yeni tesisler, yeni parklar, yeni yollar, yeni konutlar, yeni sanayi siteleri ayrıca sosyal projeler üretiyoruz. Belediyecilik anlamında her alanda vatandaşımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bazıları diyor ki “Şahinbey Belediyesi çok temel atıyor, çok açılış yapıyor”, her halde bir şeyler yapılıyor ki bunu yapıyoruz. Kim ne derse desin biz ekibimizle birlikte, meclis üyelerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Burada güzel bir tesisin açılışındayız. Her yeni yaptığımız tesisi daha da geliştirerek, gerek mimari olarak, gerek içerik olarak, gerek büyüterek yapmaya devem ediyoruz. Selçuklu Devleti, güçlü bir devlet. Onun kendine mahsus yetiştirdiği alimler de var eserlerde var. Mimari olarak hem ismini hem mimarisini Selçuklu Devletine benzeterek yapmaya çalıştık. Bizimde merkezimizden bilim adamları yetişsin diye bu tesisi yapmış bulunuyoruz. Bu tesisimizin bulunduğu nokta 4 mahallemizin kesiştiği nokta 75.Yıl, Çağdaş, Yeşilevler ve Bülbülzade Mahallemizin kavşak noktası. 4 bin 800 metrekare inşaat alanına ve 870 metrekare oturum alanına sahip olan tesisteki 31 derslikte gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz ve çocuklarımızın yararlanabileceği eğitimler verilecek. Ben tesisimizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte tesisin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında protokol üyeleri tesisi gezerek burada ki çocuklar ve vatandaşlarla sohbet etti.

 



Şahinbey Belediyesi



Geri Dön