29 / 03 / 2024

İnegöl Baykoca Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

İnegöl Baykoca Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

İnegöl'e bağlı Baykoca Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde Gençlik ve Spor Bakanlı tarafından 970 bin TL bedelle ihale edilerek yapımına 2013'te başlanan Gençlik Merkezi hizmete açıldı.



İnegöl'e bağlı Baykoca Mahallesi  TOKİ  konutları bölgesinde Gençlik ve Spor Bakanlı tarafından 970 bin TL bedelle ihale edilerek yapımına 2013'te başlanan ve 2015 Mayıs ayında inşaatı bitirilerek geçici kabulü yapılan İnegöl Gençlik Merkezi, İnegöl Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile planlanan kurs faaliyetlerine başladı. 


2014 Nisan ayında Bursa Valiliği'nin emri ve İnegöl Kaymakamlığının onayı ile İnegöl Kapalı Spor Salonu'ndaki dersliklerde faaliyetlerine başlamış olan İnegöl Gençlik Merkezi bundan böyle Baykoca Mahallesindeki kendi binasında ve irtibat bürosu olarak yine Kapalı Spor Salonu'ndaki bürosunda hizmet vermeye devam edecek. 


Daha önce kurs başvurulan alınan 500 civarındaki kursiyerin bilgilendirmesi ve kurs başlangıç töreni için Gençlik Merkezine gelen İnegöl İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, kursiyer öğrenciler ve velilerinin katıldığı açılış programında katılımolan bilgilendirdiler. 


500'ÜN ÜZERİNDE KURSİYER BAŞVURUSU VAR 

İnegöl İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, "İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan protokol gereği İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İnegöl Baykoca Mahallesi'nde 2015 yılı Mayıs ayında inşaatı tamamlanarak açılan inegöl Gençlik Merkezi binasında 12-29 yaş arası gençler ağırlıklı olmak üzere mahalle sakinlerine yönelik kursların bu gün startını veriyoruz. Henüz resmi açılışı yapılmamış olup binasının geçici kabulü yapılmış olan Gençlik Merkezimiz, Kaymakamlık onayı ile faaliyetlerine başlamış bulunmakta. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerine, milli, manevi ve kültürel değerler yönünden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İnegöl Halk Eğitim Merkezi ile hazırladığımız protokolle binamızda değişik branşlarda kurslar için başvurulan aldık. Kur'an-ı Kerim Osmanlıca, Gitar, Bağlama, Resim, Satranç, Folklor, Fitness, Okçuluk ve Tiyatro kursları için çok yoğun bir katılım oldu. 500'ün üzerinde kişinin başvurusu, öğretmen-öğretici durumu da göz önüne alınarak değerlendirilecek, Bugünkü bilgilendirme toplantısından sonra faaliyete başlayacak olan kurslarımız değişik devreler ve kurlar halinde yıl boyunca bundan böyle özellikle TOKİ konutları ve Akhisar bölgesindeki vatandaşlarımız olmak üzere İnegöl Halkı ve gençlerine hizmet vermeye devam edecektir" dedi. 


CAZİBE MERKEZİ OLMASINI SAĞLANACAĞIZ 

Binanın yapısı ve içeriğiyle ilgili bilgi veren Yücel, "İnegöl Gençlik Merkezi'nde 1 bilgisayar sınıfı, 1 kütüphane, 2 derslik, 1 konferans salonu, 1 müzik sınıfı, 1 resim ve görsel sanatları salonu,1 Folklor ve sahne sanatlan salonul zekâ oyunları sınıfı, 1 kantin bulunmaktadır. Tüm tefrişaü ve donatımıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Miidürlüğü'nce ihalesi yapılarak 3 yıl içinde tamamlanmış, hizmete sunulmuştur. Binanın dış çevre düzenlemesi yol ve asfalt çalışması İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanmış olup bu tesisin İnegöl'ümüze kazandırılmasında büyük emeği olan Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin'e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Süleyman Şahin'e, İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Akça'ya, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve ekibine teşekkür ediyoruz Bugün 1 Sportif Eğitim Uzmanı, 2 Gençlik Lideri ve 1 Hizmetli personeli ile faaliyete geçirdiğimiz Gençlik Merkezinde gençler; Gençlik Kamplan, Geziler ve diğer ulusal projelerin yanında İnegöl ölçeğinde hazırladığımız ve hazırlayacağımız projelerde aktif rol alacağı gibi kurs, seminer ve sosyal faaliyetlerden de yararlanacaklar. Kitap okumak, ders çalışmak, internetten yararlanmak ya da bilgi almak amacıyla hafta içi ve hafta sonu Gençlik Merkezimizden hizmet alacaklardır. İleride İnegöl Belediyesi ve diğer kurumlarla işbirliği protokolleri yaparak İnegöl Gençlik Merkezi'nin bir yaşam alanı bir cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğüne her konuda olduğu gibi, bu tesissin halkın hizmetine yoğun bir katılımla ve verimli bir şekilde sunulması hususunda katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm İnegöl halkının bu tesisten yararlanması, bu esnada azami titizlikle bina ve demirbaşın korunması için duyarlı olması için davet ediyorum" şeklinde konuştu. 


'KÂİNAT BOŞLÜK KABUL ETMEZ" 

Einsthein'in' 'Kainat boşluk kabul etmez'' sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Yücel, "Sizin boşluk bıraktığınız her alan başka bir şeylerle dolacaktır. Bu manada çocuk ve gençlerimizin milli, manevi, kültürel değerlerle donatılması, kendilerine ve memleketlerine faydalı insanlar olmalan bu ve benzeri merkezlerde alacaklan eğitimler ve kurslarla olacaktır. Bu nedenle değerli velilerimizin çocuklarını merkezimize yönlendirmelerini, bizzat takip etmelerini, merkezin geliştirilmesi için katkı sağlamalarım rica ediyor, bugün burada bulunan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum' ' diye konuştu.


HEM HİZMETLERİ RAHATLIKLA ULAŞTIRILACAK 

Son olarak konuşan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise;' İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük Halk Eğitim Merkezi binası İnegöl'de. Orada şu anda 60'ın üzerinde kurs faal durumda. Ancak bu hizmet Baykoca Mahallesi'ndeki siz değerli vatandaşlarımıza uzak kalıyor. Bu nedenle bu Gençlik Merkezimizin açılması Halk Eğitim Merkezi imkânlarının bu binada sizlere rahatlıkla ulaşmasına vesile olacak. Biz aramızda yaptığımız protokolün gereği olarak bundan böyle Gençlik Merkezimize elimizdeki bütün imkânlan seferber edeceğiz. Sizin talep edeceğiniz her türlü kursu, eğitmenini bulduğumuz takdirde açmamız mümkün. Çocuklarımız, gençlerimiz burada hem keyifli günler geçirecek hem de yeteneklerini geliştirme imkânı bulacak Kursların sonunda alacaklan sertifikalar ise Türkiye'de tek resmi geçerliliği olan kurs sertifikası olacağından ileriki hayatlarında da kullanılabilecektir. İnanın böyle bir merkez birçok ilde yoktur. Bu manada ben de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum Bu merkezin İnegöl'ümüze kazandırılmasında emeği geçen başta Milletvekilimiz olmak üzere tüm siyasilerimize, Belediye Başkanımıza, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüze ve tüm çalışanlarına ben de teşekkür ediyorum, bu merkezin hayırlı işlere vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 


Okur Gazetesi 


Geri Dön