29 / 03 / 2024

Şehitkamil Belediyesi Ardıl Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Şehitkamil Belediyesi Ardıl Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Arıl Mahallesi’ne kazandırılan Şehitkamil Belediyesi Ardıl Sosyal Tesisi, Başkan Rıdvan Fadıloğlu ve Arılıların katılımı ile hizmete açıldı. Sosyal tesisin içerisinde bayanlar için el beceri kursu da mevcut...




Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Arıl Sosyal Tesisi, Başkan Rıdvan Fadıloğlu tarafından hizmete açıldı.


Şehitkamil Belediyesi tarafından Arıl Mahallesi’ne kazandırılan Şehitkamil Belediyesi Ardıl Sosyal Tesisi, Arılıların katılımı ile hizmete açıldı. Açılışı gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 100’e yakın sosyal tesisi yaparak halkın hizmetine sunduklarını ifade etti. Hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Başkan Fadıloğlu, sosyal tesisin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu ve 3 kattan oluştuğu bilgisini paylaştı.


Sosyal tesisin hizmetleri içerisinde ise taziye evi, ziraat mühendislerinin çiftçilere destek hizmeti verebilecekleri bir oda ile bayanlar için el beceri kursu mevcut.


Yapılan sosyal tesislerin mahalle halkı için önemine değinen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehir merkezimizdeki her mahallemize bir sosyal tesis kampanyası başlatmıştık. Daha sonra mahalle olan köylerimize bu organizasyonları götürmeye gayret gösterdik. Arıl mahallemizin de mevcut daha önce belediye binası olarak kullanılan alanını bu maksatla tadil ettik. Bizim buradaki maksadımız özellikle çok yoğun nüfusu olan Arıl’da taziye hizmetlerini verebilmekti. Daha önceden arka tarafta bir hayır sahibi tarafından yaptırılan küçük bir yer vardı ama böyle merkezde olup da hem mahallenin aşağı kısmına hem de mahallenin yukarı kısmına hitap edebilecek şekilde bir noktada olması münasebetiyle bay-bayan taziye evi planladık” dedi.


Arıl Sosyal Tesisi’nin bünyesinde barındırdığı hizmetlere de değinen Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:


“Özellikle Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere verilen destekle ilgili olarak Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ziraat mühendislerine bir oda tahsis ettik. Çünkü her ne kadar mahalle olsak da bizim buradaki geçimimiz tarım üzerinden yapılıyor. Ağırlıklı olarak zeytin, fıstık bu bölgede ekilip biçiliyor.


Diğer yandan hanım kardeşlerimizin el beceri kurslarını geliştirmek adına da Halk Eğitim Merkezi ile daha önce daha vasıfsız bir alanda bizim arka tarafta eski lojmanlarımız vardı, orada hizmet veren yapıyı da bu binanın içine taşıdık.”


Eğitim öncelikli çalışmalara ve projelere önem verdiklerini dile getiren Rıdvan Fadıloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Yıllar önce yapılmış lojmanların da tadilatını yaparak hazır hale getirdik. Bundaki kastımız özellikle bu bölgede taşımalı eğitim fazla yapıldığı için öğretmenlerimize yönelik konut ihtiyacı vardı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile şu anda irtibat halindeyiz. İnşallah en kısa sürede onun tahsisatını yaparak bakımı yapılmış olan lojmanları da Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ederek öğretmenlerimizin daha sağlıklı bir alanda barınmasını sağlayacağız. Aynı zamanda da Gaziantep merkeze gidiş-geliş yapmalarına gerek kalmadan burada yaşayarak çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkı nasıl sağlayabiliriz, onun kaygısını taşıyoruz.


Özellikle son yapılan düzenlemeler ile birlikte çocuklara hafta sonu verilecek özel eğitimlerle, kurslarla ilgili bu öğretmenlerimizin burada kalması bizim için de çok önemliydi. Bundan dolayı bu projeyi hayata geçirdik. Normal şartlarda kamunun tasarruf tedbirleri içerisinde artık lojman yapması söz konusu değil. Yapılmış olanların ancak rehabilitesi söz konusuydu. Bu konuda da inşallah bir an önce orayı da devreye alarak çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamış olacağız.”


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:


“Bu hizmet kervanının bundan sonra da tüm mahalle olan köylerimizde devam ettireceğiz. Arıl’da da eksik kalan hizmetleri daha sonraki süreçte inşallah daha iyi hale getirip milletimizin hizmetine sunacağız.”


Başkan Fadıloğlu, açılışın ardından civar köylere ziyaret gerçekleştirdi.



Doğu Rehberi


Geri Dön