29 / 03 / 2024

Şehitkamil Yeşilova Mahallesi dönüşüyor!

Şehitkamil Yeşilova Mahallesi dönüşüyor!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu üzerinde bulunan Yeşilova Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme kavuşturulan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.




Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu üzerinde bulunan Yeşilova Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme kavuşturulan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşüme kavuşturulan alanların,  TOKİ  vasıtasıyla yeniden ülke ekonomisine kazandırılacağını söyledi.


BU BÖLGELER YENİDEN TOKİ VASITASIYLA, ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILACAK


Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek olacak başarılı çalışmalara imza atan Şehitkamil Belediyesi, başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İpekyolu üzerinde yıkım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şuan İpekyolu kentsel dönüşüm alanı içerisinde yıkım çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ben öncelikle şuana kadar bizlere destek verem tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Tabi biz burada vatandaşlarımızla uzlaşı içerisinde çözüm üretmeye çalıştık. Şuana kadar da Allah’a şükür mahkemeye gitmeden burada çözümleri belli bir noktaya kadar taşıdık. Geçmiş dönemde TOKİ üzerinden vermiş olduğumuz konutlar, hakikaten çok cazipti. Vatandaşlarımız buradan büyük bir fayda gördü. Şuanda bekleyen vatandaşlarımız yeniden böyle bir imkan çıkar mı diye bekliyorlar ama o konuda öyle bir iç açıcı haber veremeyeceğiz. Çünkü o dönemde TOKİ’nin elinde bulunan arazilerden dolayı uygun fiyatla arsa maliyetleri sıfır noktasına yakın hesap edildiği için o şekilde uygun daire çıkışları olmuştu. Fakat şehir merkezinde TOKİ’ye ait nitelikli yerler olmadığı için ancak belirli bir rakamın üzerinde bir fiyat oluşuyor. Bundan da vatandaşlarımız haklı olarak şikayette bulunuyor. Ama şu bir gerçek ki şuanda TOKİ’nin vermiş olduğu fiyatlarda piyasa şartlarının çok altında. Vatandaşlarımıza şunu iletmek istiyorum. Bir an önce elimizdeki mevcut dairelerden, alırlarsa onlar kazanacaklar. Çünkü bizim önerdiğimiz yerlerde, tecritleri yapılmış, çatıları, asansörü olan, doğal gazı olan çok nitelikli alanlar sunduk. İnşallah, onlar o tarafa geçtiklerinde daha huzurlu bir şekilde yaşayacak. Bu bölgeler de yeniden TOKİ vasıtasıyla ülke ekonomisine kazandırılacak” dedi.



Şehitkamil Belediyesi



Geri Dön