19 / 04 / 2024

Şehitlerin anne ve babalarına konut hakkı tanınması meclis gündeminde!

Şehitlerin anne ve babalarına konut hakkı tanınması meclis gündeminde!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehit yakınlarına TOKİ'den verilen konut hakkını meclis gündemine taşıdı. Köksal, yalnız eş ve çocuklara değil, anne ve babalara da konut hakkı tanınmasını talep etti..



Şehitlerin anne ve babalarına konut hakkı tanınması meclis gündeminde!


CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehit yakınlarına TOKİ'den verilen konut hakkını meclis gündemine taşıdı. Şehit yakınlarına, şehit eş ve çocuklarına TOKİ'den bir tane konut hakkı verildiğini belirten Köksal, şehitlerin anne ve babalarına da konut hakkı tanınmasını talep etti.


Köksal konuşmasında peşinat istendiğini de ifade ederek "Şehit yakınları en değerli varlıklarını, evladını, eşini bu vatana vermiş, bırakın peşinatı, bu devlet onlara bedava konut vermeli. Çünkü gidiyoruz, bakıyoruz, hepsi yoksul aile çocukları. Şehit evlerine bir bakın, zengin bir tane ev göremezsiniz, hepsi fakirdir o insanların. Onun için onlara en iyi konutu vermek, içine en iyi tefrişatı vermek herhâlde sosyal devlet olarak önce vicdanımızda sonrada insan olarak görevimiz. 


Biz bu konuda mücadele edelim, bu kürsüden söylüyoruz, sadece şehit yakınlarının eş ve çocuklarına değil anne ve babalarına da konut hakkı verin. Bunları söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz çünkü onlar bizim başımızın tacı, gaziler bizim başımızın tacı. Ama o kadar büyük bir baskı kurmuşsunuz ki bize yazdığı yazılar Şehit Yakınları Derneğinin farklı, yaptığı açıklamalar farklı ve "Üzerimde siyasal baskı var. Bu şekilde açıklama yapmak zorundayım." diyor. Onun için söylüyorum. 


Lütfen, şu toplumda kurmuş olduğunuz siyasi baskıyı kaldırın. Çekin elinizi sivil toplum örgütlerinden ve derneklerden. Allah aşkınıza ya! Bir gün hukuk size de lazım olacak ve sizin hukukunuzu da size lazım olan o hukuku da Cumhuriyet Halk Partisi savunacak." dedi.




Geri Dön