19 / 04 / 2024

Şehzade torunları Üsküdar'daki arazilerinin tapusunu istiyor!

Şehzade torunları Üsküdar'daki arazilerinin tapusunu istiyor!

Osmanlı tahtına çıkamamış şehzadelerden Mehmed Burhanettin Efendi’nin torunları Nilüfer Sultan ile ağabeyi Selim Cem Osmanoğlu, Üsküdar'daki Burhaniye Mahallesi’nde bulunan arazilerinin tapusunu almak için dava açtı.



31'inci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid'in torunun torunu Şehzade Burhaneddin Cem'in İsviçre'de yaşayan kızı Nilüfer Cem ile ağabeyi Selim Cem Osmanoğlu günümüzde dedelerinin adıyla anılan Üsküdar'daki Burhaniye Mahallesi’nde bulunan arazilerinin tapusunu almak için dava açtı. 


30 milyon TL'lik arazi


İstanbul Anadolu Kadastro Mahkemesi’nde açılan davaya göre torunlar “malik hanesi boş bırakılan taşınmazların kendi adlarına hissesi oranında tescil edilmesini” talep etti. 2 bin 966 metrekarelik arazinin bedeli yaklaşık 30 milyon TL. 


Amacımız tapuları almak


Şehzade torunlarının avukatı Ali Elbeyoğlu, “Osmanlı hanedanın malları 431 sayılı kanunla devlet el koydu. Bu kanun bizi bağlamıyor çünkü bu özel bir mal. 431 sayılı kanunda özel madde başlığı padişahlık yapan kişilerin diye başlıyor. Burhanettin Efendi ise padişahlık yapmadı. Davayla ilgili deliller toplanıyor. Dava mülkiyet hanesi açık parseller içindir. Kök tapu müvekkillerimde olduğu için tapu talebinde bulunuyoruz" dedi.


Akşam/ Bülent ŞANLIKAN


Geri Dön