26 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Yapılan son zamların ardından şeker fiyatları 800 TL'ye kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi...



Ayçiçek yağındaki zamların ardından sıra şimdi de şekere geldi. Şeker fiyatları son zamlarla birliğkte 800 TL'ye kadar yükseldi. Pandemi sonrasında bozulan üretim ve tedarik zincirleriyle fiyatı artan gıda ürünleri, fırsatçıların yeni oyun alanı haline geldi. 

Özellikle gıda sanayicisinin kullandığı şekerin fiyatında üç kat artış kaydedildi. Geçen yıl 50 kg'lık 1 torba toz şeker 200 liradan satılırken, 2022 başında 455 TL'ye yükseldi. Geçen hafta ise özel fabrikalarda 600 lira olan torba şekerin fiyatı 800 liraya kadar çıktı. 

Türkşeker stoklarının ağustos ayına kadar yeteceği ifade ediliyor. Özelleştirilen şeker fabrikalarının hem kendi ürettikleri şekeri hem de devlete ait fabrikalardan aldıkları şekeri 690 lira ile 800 lira arasında değişen piyasaya vermeye başladıkları belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön